Minden egyes ingatlanát külön ellenőrzi le az Airbnb

airbnb
http://www.dreamstime.com/stock-photos-airbnb-app-laptop-making-reservation-website-image45680633
Vágólapra másolva!
Az amerikai ingatlanmegosztó Airbnb egyesével ellenőrzi mind a 7 millió ingatlant, amit a weboldalán regisztráltak. A cég elmondta, hogy a következő évben megvizsgálják, a náluk hirdetett szálláshelyek megfelelnek-e az alapvető minőségi előírásoknak – összegzi az ABC News.
Vágólapra másolva!

Ez a lépés az egyike azoknak, amivel a San Francisco-i szélhelyű cég javítani kívánja a felhasználók bizalmát, megkönnyíteni a vendégek vagy szállásadók számára problémák bejelentését.

Illusztráció Forrás: Origo

A cég mögött nehéz hetek állnak:

múlt héten lövöldözés történt és öten meghaltak egy Airbnb lakásban Kaliforniában, miközben nemrég derült ki, hogy több bérlőnek is rosszabb minőségű ingatlant javasolt a cég az előzetesen foglaltnál. Erre azt követően került sor, ha az általuk foglalt ingatlan mégsem volt elérhető. Eközben az ügyfelek nehezen kapják meg a visszatérítést, miközben rossz értékelést kaptak a házigazdáktól is.

Ráadásul a szavazók Jersey Cityben jóváhagyták a rövid távú ingatlanbérleti társaságok korlátozását – New Jersey állam az Arbnb egyik legfontosabb piaca.

Az Airbnb egyik alapítója és vezérigazgatója, Brian Chesky a munkavállalóknak elküldött üzenetében kifejti, hogy a cég 2008-as alapítása óta nem tett ilyen mértékű lépéseket a bizalom fokozásának érdekében.

Illusztráció Forrás: dpa Picture-Alliance/AFP/Jens Kalaene

– olvasható a levélben.

Az Airbnb állítása szerint a 2020 decemberére tervezett tőzsdei debütálásuk előtt minden kiadó ingatlant felülvizsgál, hogy a feltüntetett adatok megfelelnek-e a valóságnak, továbbá ellenőrzi a minőségi előírások, ideértve a tisztaság, a biztonság és az alapvető kényelmi szolgáltatások meglétét.

December közepétől pedig visszatéríti azon foglalások díjait, ahol az ingatlan nem felelt meg a leírásoknak.

Továbbá egy 24 órás forródrótot hoznak létre az Egyesült Államokban a panaszok bejelentésére, ezt pedig később kiterjesztik a világ többi országára is.

A vállalat kritikusai azonban úgy vélik, hogy az erőfeszítések nem elég átfogóak, és nincs közöttük olyan, ami érdemi figyelemmel lenne az Airbnb lakások szomszédainak rendszeres panaszaira.