Szalmonella miatt termékvisszahívás az Aldinál

aldi bolt üzlet élelmiszer közért
A woman pushes a shoppping trolley as she leaves an Aldi supermarket store in London on September 26, 2016. Aldi UK announced on Monday that it will invest Ł300 million ($389 million, 346 million euros) to revamp its stores over the next three years. Aldi and its German rival Lidl have boomed in Britain, grabbing market share from traditional supermarkets Asda, Morrison, Sainsbury's and Tesco, as customers tightened their belts to save cash. / AFP PHOTO / Daniel Leal-Olivas
Vágólapra másolva!
Az Aldi Magyarország Bt. arról tájékoztatta a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatalt (Nébih), hogy Salmonella baktériumos fertőzöttség miatt kivonták a forgalomból és visszahívják a fogyasztóktól az általuk forgalmazott, alábbi egész mandula terméktételt. Az Aldi az üzletekben és honlapján tájékoztatókat helyezett el a vásárlók informálásának érdekében. A termék bármelyik áruházba visszavihető, az üzletlánc blokk nélkül is visszatéríti a termék vételárát.
Vágólapra másolva!

A Nébih honlapján a következő információk találhatók a visszahívással kapcsolatban:

A termék adatai:

Márka: Happy Harvest

Termék neve: Happy Harvest Egész mandula

Kiszerelés: 200 g

Minőségmegőrzési idő: 2020.04.22. és 2020.04.23.

A Nébih arra kéri a fogyasztókat, hogy amennyiben a fenti azonosítókkal ellátott termékből vásároltak, ne használják azt fel.

Forrás: Aldi

A Salmonella baktériumról:

A Salmonella baktérium súlyos, lázzal, hasmenéssel, hányással járó gyomor- és bélrendszeri megbetegedést okozhat. A sütés, főzés a baktériumot elpusztítja, ezért csak a nyersen felhasznált őrölt mandula fogyasztása jelenthet egészségi kockázatot.