Vágólapra másolva!
Megkezdi a Magyar Posta Zrt. hétfőn a Magyar Állampapír Plusz (MÁP Plusz) értékesítését nyomtatott formában. A nyomdai állampapír hat címletben, tízezer forinttól kétmillió forintig vásárolható meg közel 2200 postai szolgáltató helyen.
Vágólapra másolva!

Az Államadósság Kezelő Központ Zrt. (ÁKK Zrt.) korábban azt közölte, hogy a Magyar Posta almegbízottként változatlan kamatfeltételekkel, az értékpapírszámlára vásárolható MÁP Plusszal azonos kamaton kínálja a nyomtatott változatot. Hétfőtől változik ugyanakkor több lakossági állampapír kamata, így az Egyéves Magyar Állampapír (1MÁP) kamata 2,5 százalékra mérséklődik, a 3 éves Prémium Magyar Állampapír (PMÁP) kamatprémiuma 1,0 százalékra, az 5 éves futamidejű papíré pedig 1,4 százalékra csökken. A forgalmazás egyéb feltételei nem változnak, az 1MÁP és a PMÁP továbbra is elérhető az államkincstár és egyes bankok, befektetési vállalkozások fiókhálózatában.

Az ÁKK várakozása szerint a nyomdai MÁP Plusz értékesítésével erősödhet a lakossági állampapírok szerepe a megtakarítási termékek piacán.