A videojátékokban keresi a menekülő utat a botránycég

Adam Neumann
NEW YORK, NY - MAY 15: Co-Founder and CEO of WeWork Adam Neumann onstage during TechCrunch Disrupt NY 2017 at Pier 36 on May 15, 2017 in New York City. Noam Galai/Getty Images for TechCrunch/AFP
Vágólapra másolva!
A Bloomberg nemrég felfedezte, hogy az utóbbi hónapokban sorozatosan botrányokba keveredett WeWork az Egyesült Királyságban levédette a Play By We márkanevet, ez pedig több hírforrás szerint is azt jelzi, hogy a startup be akar törni az esport világába.
Vágólapra másolva!

A Bloomberg szerint a Play By We esport versenyek szervezése mellett helyszínt is biztosítana a nagyobb rendezvények számára, de az sem elképzelhetetlen, hogy a jövőben tehetséggondozással is foglalkozik majd a startup.

Adam Neumann, a WeWork nemrég elbocsájtott vezérigazgatója és a cég társalapítója Forrás: AFP/2017 Getty Images/Noam Galai

Emellett a Play By We másik fő profilja az esport csapatok lakhatásának biztosítása lehet. A professzionális csapatok gyakran együtt élnek, a tehetősebb együttesek pedig óriási pénzeket költenek arra, hogy minél jobb élményt és felkészülési lehetőségeket biztosítsanak a játékosaik számára.

Egyenlőre két, a Play By We-vel kapcsolatos álláshirdetés is napvilágot látott. Az egyiknél projektmenedzsert keres a cég, míg a másik esetben tartalomért felelős menedzsert.

Az eddig elérhető információ alapján azonban még nem lehet biztosra mondani, hogy pontosan mivel fog foglalkozni a WeWork által létrehozott leánymárka, ráadásul a startup rendkívül nehéz időszakon van túl, így az sem biztos, hogy a WeWork komoly támogatást biztosít majd az esetleges új részleg számára.