Hatalmas európai légiközlekedési üzlet lehet készülőben

Passenger aircraft Lufthansa ECONOMY AIR TRAFFIC Company and Symbol image UNDERCARRIAGE Power unit Tires Aeroplane Passenger aircraft Passenger plane Safety and security
17 November 2018, Hessen, Frankfurt/Main: Shortly after take-off, an Airbus A380 of the airline Lufthansa is in a climb flight at the airport. Photo: Silas Stein/dpa
Vágólapra másolva!
A német Lufthansa kész több mint 150 millió eurót (közel 50 milliárd forint) fordítani a komoly gondokkal küszködő Alitalia olasz légitársaság átvételére.
Vágólapra másolva!

Az ügyre rátekintéssel rendelkező forrás szerint a Lufthansa írásban közölte befektetési szándékát az olasz ipari minisztériummal.

A hírek szerint a Lufthansa bejelentkezett az Alitalia olasz vállalatra Forrás: dpa Picture-Alliance/AFP/Silas Stein

A név nélkül nyilatkozó forrás szerint

a Lufthansa 150 és 200 millió euró közötti összeget fordítana az Alitalia átvételére, de az írásos ajánlatban pontos összeg nem szerepelt.

Az Alitalia megmentésére már többször kiírtak tendert, a kötelező érvényű vételi ajánlatok benyújtásának határidejét rendre meghosszabbították eddig eredmény nélkül. A legújabb végső ajánlattételi határidő november 21-ike, amit október 15-ről módosítottak.

Hírek szerint az Alitalia iránt az amerikai Delta Air Lines is érdeklődik, ajánlata azonban alacsonyabb, 100 millió euró.