Kalifornia a legnépszerűbb a fiatal milliomosok körében

2019.10.18. 20:01

A Coldwell Banker Global Luxury and WealthEngine 2019-es jelentése szerint mintegy 600 ezer millenniumi generációs milliomos – akiknél a tulajdonuk nettó értéke meghaladja az egymillió dollárt – él az Egyesült Államokban, és a többségük Kaliforniában – írja a CNBC.

A jelentés szerint 618 ezer millenniumi generációs, vagyis 1982 és 1996 született milliomos él az Államokban.

Los Angeles belvárosaForrás: Pixabay

A millenniumi generációsok vagyona 2030-ra ötször nagyobb lesz, mint ma, és várhatóan 68 ezer milliárd dollárnyi vagyont is örökölni fog a baby boomer generációtól (1946 és 1964 között születettek), akiket a történelem leggazdagabb generációjának tekintenek.

A jelentés rangsorolása szerint a millenniumi generációsok milliomosainak többsége, 44 százaléka Kaliforniában él, ráadásul ebben az államban 23 százalékuk saját vállalkozását vezeti, és itt a legmagasabb az ingatlanbefektetések száma is.

New YorkForrás: temprb0/Pixabay

A rangsor második helyén New York áll, jócskán elmaradva az első helyezettől, itt ugyanis a milliomosok 14 százaléka él. A harmadik helyen pedig Florida él öt százalékkal.

A helyszínek szempontjából a millenniumi generáció tagjai az olcsóbb piacot részesítik előnyben: gyakran külvárosokban vagy kisebb városokban vásárolnak otthont maguknak, ahol a pénzük többet ér" – áll a jelentésben

Érdekesség, hogy azon milliomosok közül, akik nem Kaliforniában vagy New Yorkban élnek, a legtöbben a Michigan államban található Traverse Cityt nevezik meg otthonuknak. A Michigan tó partján fekvő város robosztus második ingatlan piaccal rendelkezik, ahol a luxuslakások ára 500 ezer dollárnál (148 millió forint) kezdődik.

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK