Miért olyan drágák a luxuscikkek Kínában?

louis vuitton canvas of the future
Vágólapra másolva!
Az olyan luxusmárkák, mint a Louis Vuitton, a Chanel, a Hermès vagy a Dior annyira sikeresek a vásárlók körében Kínában, hogy a cégek sokkal magasabb árat is kérhetnek termékeikért, mint máshol a világon – összegzi a CNBC.
Vágólapra másolva!

A luxusmárkák támogatták az ifjúság-orientált termékkategóriák fejlesztését – mint a sportcipők vagy az utcai ruházat – továbbá számos hírességgel is reklámozták ezeket az e-kereskedelmi platformokon – összegezte Danielle Bailey az APAC kutatási és tanácsadói vállalat alelnöke.

Illusztráció Forrás: Louis Vuitton / Instagram

– tette hozzá az alelnök.

Ráadásul a cégek olyan eladási stratégiát is bevezettek, amivel korlátozott számú terméket bocsátanak ki, ami csak limitált ideig elérhető, így a legtöbbet kérhetik a termékekkért. Például Rimowa 2018-ban közös kollekciót dobott a piacra az Off-White márkával közösen, és az együttműködés a kínai közösségi médiában az egyik legnépszerűbb lett, annak ellenére, hogy egy kézitáska 1.700 dollárba (514 ezer forint) került.

Kína kulcsfontosságú piac mind a luxus, mind az utcai ruházat szempontjából:

2018-ban a fogyasztók otthon és külföldön összesen 115 milliárd dollárt költöttek luxuscikkekre – áll a McKinsey & Company jelentésében.

Illusztráció Forrás: Imaginechina/He lili - Imaginechina/He Lili

Ugyanakkor a limitált szériák megjelenése a hamisítványoknak is kedvez.

A Louis Vuitton volt az egyik luxusmárka, ami sikerrel alkalmazta a limitált termékeket, és 2018-ban a francia divatház termékeit hamisították a legtöbbet a világon – a hamisítványok közel fele ezt a luxusmárkát másolta.

A kínai luxuspiac pedig továbbra is virágzik

– a magas árak és a hamisítás ellenére is –, a McKinsey jelentése szerint 2025-re a kínai fogyasztók a luxusmárkákra fordított globális kiadások 40 százalékát teszik majd ki.