Özönlenek a jelentkezők a cégbe, amelynél nem erény éjjel-nappal dolgozni

Dr. Life, Burnout a vége, fuss el véle? – A szitu, amikor már csak a kávétenger tartja benned a lelket
Vágólapra másolva!
A reggeltől késő estig tartó munka ellenére is érdemtelenül telt évek után a KPMG két korábbi vezetője elindította a négy nagy globális könyvvizsgáló cég versenytársát, amelynél egyáltalán nem számít erénynek a hajnaltól késő estig történő robotolás. Máris jelentős számú munkatárs jönne át hozzájuk a konkurenciától.
Vágólapra másolva!

Maggie Brereton és Ina Kjaer több mint 20 évet töltöttek a KPMG-nél, ahol vállalati tanácsadással foglalkoztak, akár egész éjszakán át dolgozva. Ezt azonban nem élték meg rosszul, sőt, a büszkeségük jelképének tekintették.

"Tradicionális macho kultúra terjedt el a piacon" - mondta Maggie Brereton a BBC-nek. 20 végigdolgozott év után azonban úgy véli, ezek a hosszú, munkával töltött órák egyáltalán nem szükségesek, mondván, hogy

az emberek szinte a saját maguk húzzák el a munkaidőt.

Maggie ma már úgy gondolja,

a családtól és a közösségtől elválasztó órák hátráltatják a munkavállalókat, különösen a nőket, és azokat, akik ápolási feladatokat látnak el, vagy kisgyermeket nevelnek.

A két volt vezető új cége, az Eos Deal Advisory egy olyan sokoldalú csapatot szervez, amely szívvel-lélekkel dolgozik a feladatokon. Maggie elmondása szerint a partnereik sem akarják őrült mennyiségű munkaórákba hajszolni őket.

A vállalkozó úgy véli, megszakadt a kapcsolat a négy nagy könyvvizsgáló és tanácsadó cég alkalmazottai és azok vezetői között.

Például Maggie egyik barátja, aki szintén a négy nagy cég egyikében dolgozott, egy családi haláleset után azt tapasztalta, hogy a cég vezetése "nagyon rosszul reagált" a hírre és "semmilyen empátiát nem mutatott". Tehát mindez „azt jelzi, hogy az emberiesség látszólag kikerült ebből a kapcsolatból".

A reggeltől éjszakáig nyúló munkánál van jobb alternatíva Maggie Brereton és Ina Kjaer szerint, akik vallják, az emberek sokszor maguk húzzák el a munkaidőt az éjszakáig Forrás: Thinkstock

Szerinte ez segít a cégének, hogy bevonzza a négy nagy cég azon munkavállalóit, akik változást szeretnének.

"Minden nap interjúzunk a jelentkezőkkel" - mondja Maggie, hozzátéve, hogy már vannak potenciális ügyfeleik, akik szeretnének együttműködni az új céggel, noha csak a múlt héten kezdték meg a működésüket.

Tamzen Isacsson, a Vezetői Tanácsadók Szövetségének vezetője, amely a tagjai közt jegyzi a négy nagy könyvelő és tanácsadó céget is, azt mondta a BBC-nek, hogy

a tanácsadó cégek ma már befogadóbbak a közösségi élet iránt és dolgoznak egy befogadóbb kultúra kialakításán is.

"Nincs szükség új cégek létrehozására, hogy ezt képviseljék, hiszen már a jelenlegiek is így dolgoznak" - állítja a vezető. Isacsson szerint a cégek ma már jobban tudatában vannak, hogy mi számít elfogadhatónak egy vállalaton belül, hozzátéve, hogy "a macho kultúrát felszámolták". „Az, ami 20 évvel ezelőtt még elfogadható volt, ma már nem az, és komoly erőfeszítések zajlanak azért, hogy egy sokkal befogadóbb kultúrát alakítsanak ki, amelyet mindenki elfogad."

Brereton és Kjaer idén februárban mondott fel a KPMG-nél.

A KPMG egy nyilatkozatában kijelentette: "A KPMG erős, befogadó kultúrával rendelkezik, amelyet folyamatosan magas munkavállalói elkötelezettségi mutatók, jó megtartási arányok és vezető munkaadói szerepünk számos elismerése jellemez. Büszkék vagyunk arra, hogy munkatársaink hozzájárulnak az Egyesült Királyság sikereihez"

Forrás: BBC.com