Csillagászati összegű lottónyeremény Nagy-Britanniában

2019.10.09. 13:35

Nagy-Britanniában elvitték az Euromillions több mint 170 millió fontos (mintegy 63 milliárd forintos) jackpotját. A szigetországban ez minden idők legnagyobb lottónyereménye.

Ezt a mesés összeget egy szelvénnyel nyerték meg, azt azonban még nem lehet tudni, hogy egyetlen személyről, egy családról, esetleg egy erre a célra összeállt baráti társaságról van-e szó. A bbc.com beszámolója szerint a nyertes számok a 7, a 10, a 15, a 44 és a 49 voltak, a két plusz nyerőszám pedig 3 és a 12.
Amennyiben egyetlen személy a lottónyertes, úgy bekerül a Sunday Times rangsorában az 1000 legtehetősebb brit közé. Ezzel egyik napról a másikra gazdagabb lesz olyan ismert énekeseknél, mint például a 160 millió font felett diszponáló Ed Sheeran, de megelőzi majd Tom Jonest vagy Calvin Harrist is, akik fejenként 165 millió fontos vagyonnal rendelkeznek.

Forrás: AFP/Joel Saget

Az eddig legnagyobb lottónyereményt Nagy-Britanniában 2011-ben vitte el Colin és Chris Weir, akiknek akkor 161 millió font ütötte a markát.Az Euromillions szelvényeit a szigetországon kívül egyébként még Franciaországban, Spanyolországban, Ausztriában, Belgiumban, Luxemburgban, Írországban, Portugáliában és Svájcban lehet megvásárolni.

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK