Csillagászati összegű lottónyeremény Nagy-Britanniában

EuroMillions, lottó
View of severals Loto, Euromillions, Joker, Keno grids by Francaise des Jeux (FDJ), the operator of France's national lottery games taken on March 27, 2018 in Paris. (Photo by JOEL SAGET / AFP)
Vágólapra másolva!
Nagy-Britanniában elvitték az Euromillions több mint 170 millió fontos (mintegy 63 milliárd forintos) jackpotját. A szigetországban ez minden idők legnagyobb lottónyereménye.
Vágólapra másolva!

Ezt a mesés összeget egy szelvénnyel nyerték meg, azt azonban még nem lehet tudni, hogy egyetlen személyről, egy családról, esetleg egy erre a célra összeállt baráti társaságról van-e szó. A bbc.com beszámolója szerint a nyertes számok a 7, a 10, a 15, a 44 és a 49 voltak, a két plusz nyerőszám pedig 3 és a 12.
Amennyiben egyetlen személy a lottónyertes, úgy bekerül a Sunday Times rangsorában az 1000 legtehetősebb brit közé.

Ezzel egyik napról a másikra gazdagabb lesz olyan ismert énekeseknél, mint például a 160 millió font felett diszponáló Ed Sheeran, de megelőzi majd Tom Jonest vagy Calvin Harrist is, akik fejenként 165 millió fontos vagyonnal rendelkeznek.

Forrás: AFP/Joel Saget

Az eddig legnagyobb lottónyereményt Nagy-Britanniában 2011-ben vitte el Colin és Chris Weir, akiknek akkor 161 millió font ütötte a markát.

Az Euromillions szelvényeit a szigetországon kívül egyébként még Franciaországban, Spanyolországban, Ausztriában, Belgiumban, Luxemburgban, Írországban, Portugáliában és Svájcban lehet megvásárolni.