Szövegelemzést fejlesztő magyar startup kapott komoly befektetést

2019.10.08. 20:16

2,5 millió euróval, vagyis mintegy 830 millió forinttal száll be a Lead Ventures által kezelt Enter Tomorrow Kockázati Tőkealap és a Hiventures a Neticle startupba.

A Neticle egy olyan szoftvert fejlesztett ki, amelyik közösségi médiafigyelést és szövegelemzést végez. Utóbbival a megrendelők képet kapnak arról, hogy milyen hírük van az interneten.

A szövegelemző startup feltárja, hogy a megrendelőről milyen kép él az internetezők szemébenForrás: Cultura Creative/Andrew Brookes

A cég a profiljukból fakadóan elsősorban vállalati megrendelőkkel dolgozik, méghozzá nem csak Magyarországon, hanem Ausztriában, Lengyelországban, Bulgáriában, Németországban, Romániában, Grúziában, Ukrajnában, Oroszországban. A felsorolásból következik, hogy a nem latin karakterekkel is megbirkóznak.

„Elsősorban a korábban szöveges válaszok elemzésére épülő szoftverünket, a Zurvey.io-t fogjuk a felhasználói visszajelzések szerint bővíteni: integrált megoldásként, egy okos kérdőívkészítővel és ennek automatikus, azonnali elemzésével segítjük majd a vásárlói, munkavállalói és más visszajelzések kényelmes gyűjtését és elemzését." - nyilatkozta a lapnak Szekeres Péter, a Neticle ügyvezetője és társalapítója.

A befektetést követően továbbra is az alapítók maradnak többségben.

Forrás és bővebb információ: Forbes.hu