Nemzetközi bodybuilding verseny és Bikini Grand Prix is lesz hétvégén

17. Fitparádé sajtótájékoztató 2019.10.08.
Vágólapra másolva!
Október 12-13 között rendezik meg a 17. Hegyvidéki Fitparádét a Mom Sport-ban, amelynek koncepciója a legnépszerűbb edzőtermi, erő-és ügyességi sportokra épül. Prevenciós célzattal 2005-ben nyitottak a tömegsportok irányába, így a fiataloknak és időseknek is mutatva alternatívát az egészséges életmódhoz, számos sportággal ismertetve meg a látogatókat. A kétnapos nemzetközi sportfesztivál sporttörténeti lehetőség előtt áll, hiszen 15 év után ismét itt rendezik meg az IFBB Pro Bodybuildinget és Bikini Grand Prix-t, amelyek a Las Vegas-i Mr. Olympia kvalifikációi is egyben.
Vágólapra másolva!

Több sportági szövetség rangos magyar és nemzetközi bajnokságait foglalja magába a Fitparádé, ahol nemzetközi- és hazai sportikonok népszerűsítik az erő-, esztétikai-, állóképességi és ügyességi sportokat.

17. Fitparádén mindenki talál érdekes programot Fotó: Csudai Sándor - Origo

A kétnapos multisport fesztivál keretében show-elemekkel, egészséges életmódra épülő kiállítással és gyerekversenyekkel (vízilabda bajnokság, háromtusa kupa), valamint regisztráció ellenében ingyenes szabadtéri gyerek- és családi programokkal színesítik a sportversenyek és bemutatók széles skáláját.

Buranits Ildikó, a Fitparádé promótere szerint a rendezvény egyik legnagyobb ereje, hogy az olimpián nem szereplő és nem támogatott sportágakat fognak össze,

ide tartozik például a szkander is, amely már világbajnokságot is hozott Magyarországra. Hozzátette, hogy szintén a Fitparádé keretein belül rendezik meg az Ifbb Pro League profi bodybuilding és profi bikini versenyeket.

A Fitparádé promótere kiemelte, hogy sokan családi programnak tekintik a rendezvényt, így idén először játékpark is lesz, ahol nemcsak játszani lehet, hanem különböző sportprogramok is várják a kicsiket. A játékpark ingyenes, de regisztrációhoz kötött.

Fontos versenyek és érdekes programok a Fitparádén Fotó: Csudai Sándor - Origo

A Fitparádé azért is egyedülálló, mert nagycsarnokban, szabadtéren és uszodában is lesznek programok. Megrendezik például a Hegyvidék kupa vízilabdatornát és háromtusa versenyt is. A Hegyvidéki lakcímkártyával rendelkező kerületieknek minden program ingyenes állójeggyel, kivéve a profi versenyeket.

Szombaton és vasárnap is 10 órakor kezdődnek a programok, a kerti eseményeket a helyszínen regisztrálók ingyen látogathatják, a sportcsarnokbeli versenyekre az ülőjegy 5000 forintba kerül, a sétálójegy pedig 3000.

A vassárnap esti profi versenyre itt vehet jegyet.
Simkó Gina, a Magyar Levegősportok Szövetségének főtitkára elmondta, hogy három éve kezdtek el dolgozni a szövetség megalakításán, amely magába foglalja a a rúdsportot, a karikát és a silket.

Csabai Attila, a Magyar Szkander Szövetség elnöke pedig arról beszélt, hogy szkander világkupát rendeznek a Fitparádé keretein belül. Összesen tizenöt országból várnak mintegy 200 profi versenyzőt a Judgement Day nevű világkupa-versenyre.