Új csokoládéfajtát állítottak elő

‘Cacaofruit Experience’ eliminates 70% of waste in cacao processing while addressing consumer demand for tasty, nutritious, whole foods; WholeFruit chocolate is a fresh, fruity chocolate made from 100% pure cacao fruit, is available for chefs and artisans
Vágólapra másolva!
A Barry Callebaut, a kiváló minőségű csokoládé- és kakaótermékek gyártója a napokban mutatta be a Cacaofruit Experience termékcsaládot, amely egy új keverésű csokoládéból készült. A WholeFruit csoki ugyanis száz százalékos tisztaságú kakaógyümölcsből készül, ráadásul 70 százalékkal kevesebb hulladék keletkezik a feldolgozásakor – írja a Sustainable Brands.
Vágólapra másolva!

A San Francisco-i nyitórendezvényen 30 fős cukrász és csokoládé szakértői csapattal mutatták be az új fejlesztést.

WholeFruit csokoládé Forrás: Barry Callebaut

A WholeFruit csoki egy friss, gyümölcsös csokoládé, amely elsősorban szakácsok és a kézműves édességeket készítők számára lesz elérhető.

Míg az eddig ismert csokoládéfajták elkészítésekor a kakaóbab 70 százaléka a szemétbe került, addig a WholeFruit csokihoz a termény minden részét – a babot, a tápanyagban gazdag héját, a friss és gyümölcsös pépet, valamint a levét is – felhasználják, és ezekből

ízletes gyümölcslé, fagyasztott desszert és sütemény készül.

Pablo Perversi, a Barry Callebaut innovációs, fenntarthatósági és minőségi tisztviselője elmondta, hogy a cég terméke pont olyan ízletes és egészséges, mint a 2017-ben a svájci Nestlé által kikevert rubinvörös csokoládé.

WholeFruit csokoládé Forrás: CaPao

– nyilatkozta a cég vezérigazgatója, Antoine de Saint-Affrique.

2020 májusától kétféle változatban szerezhetik be a séfek és a kézműves édességek készítői a WholeFruit csokoládét: a csípős WholeFruit Bold, valamint a zamatos WholeFruit Velvety néven, ez utóbbi tej hozzáadásával készült.