Mozikban és reptereken is megjelenhetnek a kassza nélküli boltok

Amazon
SEATTLE, WA - JUNE 16: A woman walks past the Amazon Go grocery store at the Amazon corporate headquarters on June 16, 2017 in Seattle, Washington. Amazon announced that it will buy Whole Foods Market, Inc. for over $13 billion. (Photo by David Ryder/Getty Images)
Vágólapra másolva!
Az amerikai e-kereskedelmi óriás jelenleg arról tárgyal, hogy az Amazon Go kassza nélküli üzleteinek technológiáját miként tudja más kiskereskedőknek átadni, például repülőtereken, vagy mozikban működő boltoknak – írja a CNBC.
Vágólapra másolva!

Ezzel a cég növelné jelenlétét a fizikai kiskereskedelemben, mivel gyorsabban és olcsóbban tudnak terjeszkedni, ezen felül együttműködési megállapodásokat hozhat tető alá olyan cégekkel, amelyek hagyományosan az Amazon versenytársainak tekinthetők.

Ráadásul ezzel a cég felhő alapú szolgáltatási ágazat is növekedne.

Illusztráció Forrás: Getty Images/David Ryder

Az Amazonnak már 16 kassza nélküli üzlete működik az Egyesült Államokban.

A cég technológiája várhatóan az CIBO Express üzletekben, a Cineworld Regal filmszínházaiban fog megjelenni, egy forrás szerint azonban a cég baseball-stadionokkal is tárgyal.

Az üzletekben 2020 első negyedévében kezdődhetne meg a technológia kiépítése, és az év végére több száz boltban működhetne a kassza nélküli rendszer.

Az Amazon úgy véli, egy telepítés nagyjából két hetet vehet igénybe.

Illusztráció Forrás: AFP/2017 Getty Images/David Ryder

Egyelőre nem egyértelmű, hogy milyen részesedést kapna az Amazon, illetve, hogy a cég logója hogyan lenne feltüntetve ezekben az üzletekben.

A vállalat első fizikai kiskereskedelmi egységét 2015-ben nyitotta meg,

majd később 13,2 milliárd dollárért felvásárolta a Whole Foods Market kereskedelmi áruházláncot. Az első Amazon Go kassza nélküli bolt 2018 januárjában debütált a cég központjában, Seattle-ben, és további 3 ezer kassza nélküli üzlet megnyitását tervezik 2021-ig.