Óránként 20 dollárt lehet keresni kenyérkóstolással

Domino's Pizza
CHICAGO, IL - OCTOBER 12: Domino's menu items are shown on October 12, 2017 in Chicago, Illinois. Shares of the restaurant chain fell 4 percent today despite reporting an increase of more than 8 percent in domestic same-store sales. (Photo Illustration by Scott Olson/Getty Images)
Vágólapra másolva!
Ausztráliában óránként 20 amerikai dollárnak megfelelő fizetést kaphat az az alkalmas jelölt, akit a Domino's elég jónak talál ahhoz, hogy egy napig fokhagymás kenyeret kóstoljon.
Vágólapra másolva!

Furcsa álláshirdetés jelent meg a múlt héten a LinkedInen, melyet a Domino's nevű pizzérialánc ausztráliai központja tett közzé. Az állás megnevezése ugyanis „Vezető fokhagymás kenyér tesztelő", és az egynapos munkáért óránként 30 ausztrál dollárt fizetnek – ez amerikai dollárban 20, míg forintban nagyjából 6000 forintnak felel meg.

Az ideális jelöltnek azonban meg kell felelnie a szigorú követelményeknek.

Például a hirdetés szerint ismernie kell a megfelelő ropogóssági és omlóssági arányt.

Ezen kívül legalább ötéves tapasztalatot vár el a cég a fokhagymás kenyér fogyasztásának területén.

Fokhagymás kenyés kóstolásért fizet a Domino's Forrás: AFP/Scott Olson

A Dominos's ezzel együtt kiemelte, csak a leginkább elkötelezett jelölteknek lehet esélyük a munkára. Olyanoknak, akik

Ha valaki úgy érzi, hogy pontosan illenek rá a fentiek, de nem Brisbane közelében lakik, annak sem kell aggódnia. A Domino's ugyanis fizetné a belföldi útját a sikeres jelentkezőnek, hogy ne kelljen átautóznia az országon – úgy tűnik tehát, hogy a külföldi jelentkezőknek sajnos maguknak kellene állniuk a költségeket.

A jelentkezőknek egyébként október 7-ig van lehetőségük pályázni. Ehhez egy 200 szavas levélben, illetve egy 30 másodperces videóban kell kifejteniük, miért gondolják, hogy ők a legalkalmasabbak a feladatra.