Már füttyel is magunkhoz hívhatjuk Teslánkat

Tesla
A view of Tesla Model S, in Barcelona, Spain, on September 10, 2018. (Photo by Manuel Romano/NurPhoto)
Vágólapra másolva!
Az amerikai Tesla legújabb, tízes szoftverfrissítése számos újdonságot tesz lehetővé az autóval kapcsolatban. Például akár fütty segítségével magunkhoz hívhatjuk, vagy ha énekelni támad kedvünk, akkor mostantól használhatjuk a több nyelven elérhető karaoke-t is.
Vágólapra másolva!

Az autótulajdonosok a napokban kapnak értesítést a szoftverfrissítésről, amely egyben a cég legnagyobb frissítési csomagja.

– olvasható a cég frissítéséről szóló blog bejegyzésében.

Illusztráció Forrás: AFP/NurPhoto/Manuel Romano

A cég rekord mennyiségű, 95 ezer autót szállított ki áprilistól júniusig,

azonban az Elon Musk alapította autógyár még mindig azzal küzd, hogy nyeresegéses legyen. A vállalat előrejelzése szerint bevétele növekedni fog a szeptemberrel lezáruló negyedévben.

Az „Intelligens hívás" funkció lehetővé teszi, hogy a parkolókban a tulajdonoshoz navigáljon az autó, amíg látótávolságban van – ez csak azon autótulajdonosok számára érhető el, akik teljesen önvezető vagy továbbfejlesztett autópilótával rendelkező Teslát vásároltak.

– olvasható a blog bejegyzésben.

Illusztráció Forrás: AFP/Sputnik/Irina Kalashnikova

Ráadásul egy új szórakoztatási funkció révén

az autó konzolját össze lehet kötni a Netflix és Hulu streaming szolgáltatókkal,

a Spotify zeneszolgáltatóval, valamint a YouTube videómegosztóval is, amennyiben a jármű parkol. Idővel pedig további streaming- és videómegosztó szolgáltatókkal fog bűvölni a kínálat.

Mostantól a Tesla oktatói videóihoz is hozzá lehet ezentúl férni a középső konzolon.

Az autó navigációs rendszere pedig képes lesz a közeli éttermeket, vagy szórakozó helyeket ajánlani a sofőrnek, vagy például nemzeti parkokat, esetleg ínyencségeket kínáló helyeket.

A tízes frissítés pedig lehetővé teszi az autótulajdonosoknak, hogy mobiljuk segítségével távolról kinyithassák a garázsajtó, előre bekapcsolják az autó ablaküveg párátlanítóját.