Óriásberuházást, 12 milliárd forintból épült gyárat adtak át

siad, gyöngyöshalász
Vágólapra másolva!
Ünnepélyesen is átadták a SIAD új egységét Gyöngyöshalászon - írja Origóhoz eljuttatott közleményében a vállalat. Az ipari és orvosi gázok gyártására szakosodott cég teljesen automatizált üzemet épített.
Vágólapra másolva!

A7 1927-ben, Bergamoban alapított SIAD Olaszország egyik vezető vegyipari csoportja, amelynek

termelési értéke 674 millió euró volt 2018-ban, ügyfeleinek száma világszerte több mint 70.000, és közel 2.000 alkalmazottja van.

A csoportnak Európában és az egész világon vannak irodái. A SIAD tevékenysége felöleli az ipari, mérnöki, élelmiszeripari, egészségügyi, LPG és földgázágazatokat is.

A SIAD Hungary Kft. új üzeme Gyöngyöshalászon az átadás napján, 2019. szeptember 26-án Forrás: MTI/Komka Péter

Gyöngyöshalászi beruházása 12 milliárd forintba került, amelyet teljes egészében az olasz cég finanszírozott.

A gyöngyöshalászi egység elindulásával Magyarországon is kezdetét vette az alapanyaggyártás.

Az üzemben mélyhűtött cseppfolyós nitrogént, mélyhűtött cseppfolyós oxigént és mélyhűtött cseppfolyós argont állítanak elő.

Átadták az olaszországi alapítású vállalat új gyártóüzemét Forrás: SIAD

A vállalat első magyarországi üzeme 1994-ben kezdte meg működését Miskolcon, ahol ipari és egészségügyi palackos gázok töltésére alkalmas töltőüzemet épített 1999-ben, akkori értéken 1,5 milliárd forintos beruházással. A borsodi helyszínt stratégiai megfontolásból választották annak idején, amely a hazai ellátáson túl összeköti és kiszolgálja a határon túli területeket is. A két magyarországi üzem 55 fővel dolgozik.

A vállalat Európa számos országában állít elő gázokat, emellett a gépipar területén is komoly eredményei vannak,

többek között tervez és épít levegőbontó és széndioxid visszanyerő gyárakat, dugattyús kompresszorokat és hegesztőrobotokat, kohászati tüzeléstechnikai berendezéseket, égőket.

A csoport a kilencvenes évek elején kezdett terjeszkedni Közép-Európában.