Alexa már a főzésben is szívesen segít

computers Horizontal
Az Amazon eredetileg Cadabra néven indult, azonban ez túlságosan hasonlított egy másik névre, a Cadaverre. Azután a Jeff Bezos a Relentless nevet választotta. Érdekesség, hogy a relentless.com a mai napig az Amazonra irányít át. A név természetesen az Amazonas angol megfelelője, ami a világ legbővizűbb folyója.
Vágólapra másolva!
Az Amazon tavaly mutatta be az AmazonBasics névre keresztelt mikrohullámú sütőjét, amely az első olyan igazi konyhai eszköz volt, amely kompatibilis a cég virtuális asszisztensével, az Alexával.
Vágólapra másolva!

Jeff Bezos cége most egy új termékkel próbálja meghódítani a konyhákat. Az Alexa Smart Oven egyben mikrohullámú sütő, ételmelegítő és légkeveréses, valamint grillezős funkciója is van. Ugyan hangfallal és mikrofonnal nincs ellátva, de egy eszköz segítségével képes kommunikálni az Alexa virtuális asszisztenssel, ennek köszönhetően pedig hangparancsokkal is kezelhető.

illusztráció Forrás: AFP/Denis Charlet

Az új eszköz már képes lesz a csomagolás alapján felismerni több száz terméket,

ráadásul a hangvezérléssel elérhető funkciókat is bővítette a cég, így már a hőmérsékletet is lehet állítani, de akár előmelegíteni is lehet az okossütőt.