A WeWork új vezérigazgatói teljesen átszabják a vállalatot

WeWork Ginza Six, WeWork irodaház
Photographer: Steve Morin
Vágólapra másolva!
A WeWork három olyan társaságot akar eladni, amelyeket 2017 óta vett meg. A tervről Cory Weinberg számolt be – állítja bennfentes információkra hivatkozva a Business Insider.
Vágólapra másolva!

Az irodamegosztó vállalat három kisebb céget kíván eladni: a Managed by Q-t, a Conductort és a Meetupot, ugyanis ezek mind veszteséget termelnek.

Illusztráció Forrás: wework.com

Kedden váltotta le az igazgatótanács a WeWork céget alapító Adam Neumannt, és helyére két társ-vezérigazgatót, Artie Minsont és Sebastian Gunninghamet nevezték ki.

A céget kilenc éve alapították és irodamegosztó szolgáltatásokat nyújt szabadúszóknak, startupoknak és kisvállalkozóknak azáltal, hogy bérbe adja irodáit. Ám a cég sorozatos botrányokba keveredett és emiatt még a tőzsdére lépés időpontját is el kellett halasztania.

A Wall Street Journal kedden számolt be arról, hogy az új társ-vezérigazgatók e-mailen jelezték a munkavállalóknak, hogy

„alaposan átvilágítják a vállalat minden részét",

és az alkalmazottak „nehéz döntésekre" számíthatnak.

Illusztráció Forrás: wework.com

Az irodai menedzsment platformot, a Managed by Q-t 220 millió dollárért (67,2 milliárd forint) vásárolták fel.

A Conductor szoftvercégért – ami keresőmotor-optimalizálást és vállalati tartalom-marketing megoldásokat kínál – tavaly márciusban 113,6 millió dolláros (34,7 milliárd forint) áron vette meg a WeWork.

A 2017 novemberében 200 millió dollárért (61,1 milliárd forint) felvásárolt Meetup pedig egy olyan szoftvercég, amely érdeklődési kör alapján kapcsolja össze a felhasználókat, és szervez nekik rendezvényeket.