Szoftverfejlesztő céget vett meg a Tungsram

Hrobár Péter, az ArchiFM ügyvezető igazgatója, Korbuly Ádám, az ArchiFM kisebbségi tulajdonosa, és Pongrácz Ferenc, a Tungsram innovációért felelős igazgatója az aláírást követően
Vágólapra másolva!
A Tungsram Csoport leányvállalata lett az ArchiFM, miután a vállalat többségi részesedést szerzett a szoftverfejlesztő cégben. Az ArchiFM-et birtokló leányvállalatot Tungsram Innovative Solutions-nek nevezték el.
Vágólapra másolva!

Az ArchiFM, az élvonalbeli létesítménykezelő szoftver tulajdonosa előzőleg öt magánszemély volt, egyikük kisebbségi tulajdonos maradt.

Az ArchiFM két másik programmal alkot egységet, az egyik a legnépszerűbb épületdizájn szoftverek egyike, az ArchiCAD, a másik pedig a szintén kiváló épületfelmérő program, az OrthoGraph.

Az e szoftverek által gyűjtött adatok azonnal továbbíthatók az ArchiFM felé. A szoftver az összes, nagy létesítményportfólió menedzseléséhez elengedhetetlen funkciót tartalmazza, ráadásul számos hasznos, igényhez szabható tippet és modult is magában rejt.

Hrobár Péter, az ArchiFM ügyvezető igazgatója, Korbuly Ádám, az ArchiFM kisebbségi tulajdonosa, és Pongrácz Ferenc, a Tungsram innovációért felelős igazgatója az aláírást követően Forrás: Tungsram

„Az ArchiFM tökéletesen illeszkedik a Tungsram Edge okostermék portfóliójába, hiszen ez a Tungsram divízió az innovatív okostermékekre és -szolgáltatásokra specializálódik" – mondta a Tungsram innovációért felelős igazgatója, Pongrácz Ferenc.

„A Tungsram segítségével az ArchiFM képes lesz határokon túl is terjeszkedni, ezáltal pedig olyan nemzetközi ismeretekhez jutni, amelyekkel itthon is megszilárdíthatjuk tudásunk alapjait, ezzel hozzájárulva a magyar szoftveripar fejlődéséhez" – mondta Korbuly Ádám, a felvásárolt cég kisebbségi tulajdonosa.

A felvásárlás nyújtotta új keretek között a Tungsram további innovatív termékek és szolgáltatások bemutatását tervezi.