Nagyberuházást jelentett be az ALDI

Aldi
A logo is pictured on a sign outsude an Aldi supermarket store in London on September 26, 2016. Aldi UK announced on Monday that it will invest Ł300 million ($389 million, 346 million euros) to revamp its stores over the next three years. Aldi and its German rival Lidl have boomed in Britain, grabbing market share from traditional supermarkets Asda, Morrison, Sainsbury's and Tesco, as customers tightened their belts to save cash. / AFP PHOTO / Daniel Leal-Olivas
Vágólapra másolva!
8800 négyzetméteres hűtőraktárat épít, és ehhez kapcsolódóan, 50 fővel bővíti munkavállalóinak számát az ALDI, áll a diszkontlánc Origóhoz eljuttatott közleményében.
Vágólapra másolva!

A vállalat 2008-as magyarországi indulása óta egyetlen logisztikai központból szolgálja ki országos bolthálózatát, amely biatorbágyi központja mellett található. A 255 000 négyzetméteres telken elhelyezkedő mintegy 53 000 négyzetméteres, 550 főt foglalkoztató raktár biztosítja az ellátási lánc zavartalan működését, ide érkeznek be az áruházlánc valamennyi beszállítójától a termékek, illetve innen indulnak áruval felölteni a teherautók a hálózathoz tartozó, 140 magyarországi üzletet. A vállalat a vásárlói igényeket követve az utóbbi években folyamatosan növelte hűtött, kényelmi termékeinek számát, így elengedhetetlenné vált a raktár bővítése.

Illusztráció Forrás: AFP/Daniel Leal-Olivas

A vállalat ügyvezetése Tarjáni István, Biatorbágy polgármesterével, illetve Rumi Imre városi főépítésszel közösen letették az új raktár alapkövét. Az ingatlan a meglévő hűtött raktár déli irányú bővítése lesz.

A 8800 négyzetméteren elterülő új egységben egy -23 Celsius fokos mélyhűtő és egy 0 Celsius fokos hűtőraktár mellett egy kilenc rámpával rendelkező előhűtőt is kialakítanak.

Az L-alakú új épület egyik oldala 120, másik oldala 140 méter hosszúságú, illetve 40 méter szélességű lesz, a legnagyobb magassága pedig eléri majd a 16 métert. A raktárban olyan hűtőközeget alkalmaz az áruházlánc, amely egy esetleges szivárgás esetén sem károsítja a környezetet.

A beruházás tervezett befejezési dátuma 2020 első féléve.

Ezzel a lépéssel megduplázódik az áruházlánc magyarországi hűtőraktár-kapacitása.

„Új hűtőraktárunk nem csupán közel 40 százalékkal nagyobb hűtött-termék kínálatot tesz lehetővé üzleteink számára, hanem további munkahelyteremtésre is lehetőséget biztosít. Terveink szerint a jövőben újabb 50 fővel bővítjük raktári dolgozóinak létszámát, így csak a logisztika területén több mint 600 fő számára biztosítunk munkalehetőséget. A biatorbágyi önkormányzat rendkívül gördülékeny ügyintézéssel segítette az ALDI újabb, több milliárd forint értékű magyarországi beruházását" – mondta Bernhard Haider, a cég ügyvezető igazgatója az alapkőletétel alkalmából.