Ez a légitársaság egy csúcstechnológiás farmmal állt össze

Singapore Airlines, Airbus A380
An Airbus A380 from Singapore Airlines at the Roissy-Charles de Gaulle Airport, France is ready to depart for Singapore on November 14, 2009.
Vágólapra másolva!
A Singapore Airlines 2017-ben jelentette be, hogy légi járataira egyenesen a farmokról érkeznek majd az alapanyagot, amihez megállapodást kötöttek az AeroFarms beltéri nem hagyományoss gazdálkodást folytató társasággal, hogy a New York-ba tartó repülőjárataira szállítsák az ételt – írja a Business Insider.
Vágólapra másolva!

A világ leghosszabb repülőútja a New York és Szingapúr közötti járat.

Illusztráció Forrás: AFP

Októbertől a Newarkban és New Jerseyben található AeroFarms nevű cég biztosítja a friss zöldségeket.

Egyelőre csak a New York és Szingapúr közötti repülőjáraton lesznek elérhetők a farm alapanyagait felhasználó ételek, azonban a légitársaság a jövőben kiterjeszti a lehetőséget a business és a prémium turista osztályokra, valamint más járataira is.

Korábban telente Kaliforniából, Mexikóból és Floridából hozatták a friss zöldségeket a Singapore Airlines repülőjáratára, ám a beltéri farmgazdálkodásnak köszönhetően helyi alapanyagokat használnak, amivel kevesebb hulladékot termelnek – összegzi James Boyd, a légitársaság amerikai részlegének kommunikációs vezetője.

AeroFarms beltéri vertikális gazdálkodás Forrás: AFP/Angela Weiss

Az AeroFarms newarki telephelyén akár 390-szer több növényt lehet termeszteni, mint a hagyományos gazdaságok földterületein.

A zöldségek termesztéséhez nem használnak semmilyen vegyi anyagot, köszönhetően az ellenőrzött körülményeknek, ami során a vizet, a levegőt és a fénymennyiséget is tudják szabályozni. A telephelyen akár 12-14 nap alatt elérhetik a zöld növények a betakarítási növekedést, köszönhetően a vízpára és a led alapú fényeknek.

AeroFarms beltéri vertikális gazdálkodás Forrás: AFP/Angela Weiss

A légitársaság további fenntartható városi farmgazdaságokat keres szerte a világon, hogy további repülőjáratait is az azokból érkező zöldségekkel lássák el, továbbá ezzel ösztönözzék a beltéri farmgazdálkodások növekedését.