Fontos információk a takarékszövetkezeti ügyfeleknek

takarékszövetkezet
Gádoros, 2012. január 16. Takarékszövetkezet felirat a Gádoros és Vidéke Takarékszövetkezet gádorosi központjának és kirendeltségének épületén. MTI Fotó: Rosta Tibor
Vágólapra másolva!
Az október végén, november elején esedékes takarékbanki átállásról megkezdték a tájékoztató levelek kézbesítését az érintett ügyfelek számára. Az információs anyagban több fontos részletre is felhívják a figyelmet, köztük a 2 napos bankszünnapra, a netbanki változásokra, valamint egyes szerződéses feltételek módosulására és egységesítésére.
Vágólapra másolva!

A kiküldött tájékoztató levelek a következő fontosabb gyakorlati tudnivalókra hívják fel a banki és takarékszövetkezeti ügyfelek figyelmét:

  • Október 31-én a Takarék Kereskedelmi Bank, valamint a 3A, a Békés, a Centrál, a Dél, a Fókusz, a Hungária Takarék, a Korona Takarék, az M7, a Nyugat, a Pátria és a Tiszántúli Takarék Takarékszövetkezet beolvad a Takarékbank Zrt.-be.
  • Ez azt jelenti, hogy október 31-én a fent felsorolt beolvadó hitelintézetek összes betét-, hitel- és számlaszerződése a létrejövő új kereskedelmi bankhoz kerül az egyesülés keretében.
  • Az ügyfelek számlaszáma nem fog megváltozni, ezzel kapcsolatos teendő nincs. A nemzetközi utalásokhoz szükséges SWIFT kód viszont változik, mégpedig erre: TAKBHUHB.
  • Fontos, hogy november 4-én és 5-én az átállás miatt bankszünnap lesz, így október 31. után az első banki munkanap november 6-a (szerda) lesz.
  • Annak, aki takarékbanki ügyfél és az is marad, fontos, hogy meglévő hitel esetében az előtörlesztési szándékot lakossági ügyfélként 10, vállalati ügyfélként 5 banki munkanapra egységesül, de változik a késedelmes ügyletek kamatszámítása is, így ezekről érdemes lehet a banknál tájékozódni.
  • A fizetési számlák és fizetési számláról lekötött betétek esetében is több minden módosul,mint a díjak és jutalékok elszámolása, a betétek jóváírása.
  • Fontos, hogy az online vásárlás menüpontot a netbankból átmenetileg kivezetik, tehát az ismételt bevezetésig (amiről most még nincs konkrét információ és időpont) nem lehet a netbankon keresztül például autópályamatricát venni, díjneten keresztül fizetni vagy mobilegyenleget feltölteni.
Forrás: MTI/Rosta Tibor
  • A tokent a VICA2.0 alkalmazással váltják ki, ennek részleteiről a felhasználói kézikönyvben lehet bővebben olvasni.
  • Aki Prémium Gold ügyfél volt eddig, jó ha tudja, hogy november 1-től a Prémium vagy Privát Banking számlacsomagba szerződhet át.
  • Aki pedig nem akar az új banknál maradi, annak lehetősége van október 31-ig fennálló szerződését és szerződéseit írásban díjmentesen felmondani. Fontos, hogy a hitel és pénzkölcsön szerződések esetében minden adós és adóstárs beleegyezése is kell a felmondáshoz (ez esetben a még fennálló kölcsön egy összegben esedékessé válik).