Tovább fejlesztik a kutyák számára alkalmas kemoterápiát

hőség Németországban, 2019
29 June 2019, Schleswig-Holstein, Eckernförde: A dog baths in the Baltic Sea at high summer temperatures. Photo: Ralf Hirschberger/dpa-Zentralbild/dpa
Vágólapra másolva!
A biotechnológia negyed százada forradalmasította az orvostudományt, valamint a gyógyszeripart. Az emberek megfelelő kezelése után egyre nagyobb igény van arra, hogy a háziállatok és kis kedvencek is megkapják a számukra kifejlesztett, szükséges beavatkozásokat és terápiákat.
Vágólapra másolva!

Az elmúlt években jelentősen csökkent a biotech gyógyszerek és a géntesztek költsége, ennek nyomán pedig már megéri az emberek után az állatoknál is alkalmazni az úttörő megoldásokat. A piacvezető Zeotis szerint ráadásul az állatok számára sokkal olcsóbb és gyorsabb új orvosságokat kifejleszteni.

A 44 milliárd dollár értékű állatorvosi és állatgyógyászati piacot jelenleg a különböző védőoltások, a bolhák, szúnyogok, kullancsok elleni készítmények és a fertőzést megelőző gyógyszerek uralják, a biotechnológia megjelenése ezen a területen azonban hatalmas lökést adhat az egész állatgyógyászati iparnak.

illusztráció Forrás: AFP/Ralf Hirschberger

A Zoetis eggyik legsikeresebb terméke egy viszketésgátló, amely 2016-ban mutatkozott be, és tavaly már 129 millió dollár értékben adtak el belőle. Idén ráadásul az első negyedévben további 65 százalékot emelkedtek az eladások.

A következő lépés a kemoterápia továbbfejlesztése kutyák számára,

valamint a különböző génterápiák, amelyek a rák kezelésében lehetnek hasznosak.