Tévedésből kapott 200 millió dolláros adóhátralékot

Tired girl resting her head on the table of working with computer bookcase bookshelf business casual clean coffee break computer cup deadline denim desk desktop document drink exhausted female freelance girl hands home laptop library lifestyle list minima
Female person upset or exhausted of studying or overworked too much time at laptop PC at home with bookshelf in background
Vágólapra másolva!
A coloradói Donna Smith igencsak meglepődött amikor levelet kapott a coloradói adóhatóságtól, hogy 216 millió dolláros tartozása van. Smith részmunkaidőben dolgozik egy helyi boltban, ezért nem igazán értette, hogyan jött ez össze a 10 dolláros órabéréből.
Vágólapra másolva!

Donna Smith Aurora városában lakik Colorado államban, ez pedig azért is fontos, mert a számára kiküldött 216 millió dolláros felszólítás a város teljes éves költségvetésének a felét teszi ki. Smith számára az édesanyja készítette az adóbevallást 2018-ban és ő sem értette, hogy mi történhetett.

illusztráció Forrás: Getty Images/iStockphoto/This content is subject to copyright./Photoboyko

Később kiderült, hogy a szoftver volt hibás, amelyet a bevallás elkészítéséhez használt. A TurboTax elismerte, hogy tényleg az ő részükről történt a hiba, hiszen a rendszer három napig nem üzemelt megfelelően.

A cég értesítette az adóhatóságot a problémáról, akik pedig mindenben segíteni fognak az érintetteknek, így Smith-nek sem kell majd több százmilliót fizetnie.