Már megint gyarapodott Bill Gates vagyona

Bill Gates
NEW YORK, NY - SEPTEMBER 20: Bill & Melinda Gates Foundation co-founder Bill Gates speaks speaks at Goalkeepers 2017, at Jazz at Lincoln Center on September 20, 2017 in New York City. Goalkeepers is organized by the Bill & Melinda Gates Foundation to highlight progress against global poverty and disease, showcase solutions to help advance the Sustainable Development Goals (or Global Goals) and foster bold leadership to help accelerate the path to a more prosperous, healthy and just future. Jamie McCarthy/Getty Images for Bill & Melinda Gates Foundation/AFP
Vágólapra másolva!
Bill Gates a világ második legvagyonosabb embere Jeff Bezos mögött. A Bloombergnek adott interjúban azt is elárulta, mi kellett az újabb, 17 milliárdos vagyongyarapodáshoz.
Vágólapra másolva!

A titok nem is annyira titok, mint inkább némileg eltérő befektetési stratégia attól, amit a legvagyonosabb emberek általában követnek.

Míg ugyanis a világ gazdagjainak többsége pénzének nagyját készpénzben tartja vagy más befektetési formákba teszi, Gates következetesen kitart amellett, hogy vagyonának 60 százalék fölötti aránya mindig részvényekben legyen.

Ezzel magyarázható az, hogy igen jó időszakot a háta mögött tudva, megerősítette második helyét a vagyonosok ranglistáján, 106 milliárd dollárral.

Bill Gates a világ második legvagyonosabb embere Forrás: AFP/2017 Getty Images/Jamie Mccarthy

Ugyanakkor Gates a megszerzett összeg kétszeresét, 35 milliárd dollárt fordított jótékony célokra, elsősorban olyan globális jelentőségű kérdések, mint a világ felzárkózó térségeinek egészségügyi helyzete, az oktatás hozzáférhetővé tétele az abból kimaradtak számára, valamint élelmezési és klímaváltozással foglalkozó ügyek kapcsán. Gates filantróp tevékenységét főleg a feleségével közös alapítványán keresztül gyakorolja.

A CNBC-nek nyilatkozó szakértők Gates befektetési stratégiája kapcsán megjegyzik, hogy azért, mert egy milliárdos ezt az utat választotta, az nem jelenti azt, hogy minden befektetőnek követnie kellene. A kommentárok szerint a befeketési döntéseket mindenkinek saját céljaihoz és kockázatvállalási hajlandóságához kell igazítania.