Ki sem találná, miben szállították a műanyagmentesnek hirdetett fogkefét

hulladék mentes bambusz fogkefék
Vágólapra másolva!
Ön mit gondolna, ha műanyagmentesnek hirdetett bambusz fogkefét vásárolna, amely egyenként, műanyagba csomagolva érkezik? Ezt tette Joe Williams is.
Vágólapra másolva!

Ironikusnak hat környezetbarát termékeket pazarló műanyagcsomagolásban szállítani. Főleg, ha még a használati utasítása is külön műanyag csomagolásban érkezik. A cég egyik vásárlója, Joe Williams meglepődött a bambuszfogkefék csomagolása láttán, majd

a Facebookon posztolta ki, hogy az Amazonon kínált négy darabos hulladékkímélő és környezetbarát termékként reklámozott fogkefe csomag valójában mennyire műanyagpazarló.

Bár egy fogkeféhez nem szükséges túl hosszú használati utasítást készíteni, a termék leírása mégis elég terjedelmesen, csupa környezetbarát információt tartalmazott: „Fogkefék, amelyek a legfinomabb Mao bambuszból készültek, és amelyek természetes, biológiailag lebomló, fenntartható módon készültek. Mielőtt kidobná a fogkefét, a PBT sörték újrahasznosíthatók. A markolat szintén újrafelhasználható a kézművességben, vagy egy kerti növénypalánta kötözéséhez, sőt még pálcikák is faraghatóak belőle! Ugyanazt a tiszta érzést kapja, mint bármely műanyag fogkefénél, de anélkül, hogy a környezetre káros lenne!"

A kép bal oldalán a kézbesített bambusz fogkefék, a jobb oldalán pedig a reklámképük Forrás: Amazon/Joe Williams

Ilyen információkat olvasva el tudjuk képzelni Joe zavarát, aki a Metro.co.uk-nak nyilatkozott a történtekről. Valójában csak egy papírdobozt várt csomagolásként, ám amikor kinyitotta a dobozt, négy műanyagba csomagolt fogkefét talált a papírdobozban, pedig az Amazon.com-on kartondobozba csomagolva mutatták a fogkeféket.

- kommentálta az eseményeket Joe Williams.

Forrás: Metro.co.uk