Jönnek a hidrogénmeghajtású buszok a tokiói olimpiára

Toyota Sora fuel cell bus autóbusz
Vágólapra másolva!
A tokiói olimpián a Toyota megpróbál nagyobb figyelmet irányítani a hidrogénmeghajtású buszaira, amelyek gyakorlatilag teljesen feledésbe merültek az elektromos autók elterjedése miatt.
Vágólapra másolva!

Japán legnagyobb autógyártója, a Toyota összesen száz darab hidrogénnel működő buszt fog bemutatni a 2020-es olimpiára, ezeket pedig a látogatók is bármikor kipróbálhatják, hiszen a futurisztikusan kinéző járművek fontos helyszínek között szállítják majd a nézőket.

A Toyotánál abba reménykednek, hogy a világ legjelentősebb sporteseménye ismét ráirányítja majd a figyelmet az utóbbi időben az elektromos kocsik miatt háttérbe szorult technológiára.

A vállalat ráadásul sokkal nagyon komoly létszámú járművel lesz jelen a 2022-es pekingi téli olimpián is, ahová a Beiqi Foton Motorral közösen már összesen ezer darab hidrogénmeghajtású buszt terveznek.

Toyota Sora fuel cell autóbusz Forrás: Toyota

A Toyota a jövőben is kitart a technológia mellett, hiszen 2024-ig ők az olimpiai játékok mobilitási szponzorai, ez idő alatt pedig mindent megtesznek majd, hogy népszerűsítsék a hidrogénmeghajtást.