Először pályázhatnak a hazai kkv-k erre a címre

generációváltás a cégvezetésben, generációváltás, cég, vezető beosztás, fiatal és idős
Vágólapra másolva!
Magyarországon - elsősorban a generációváltás problémájának a tömeges megjelenése miatt - egyre fontosabb értékké vált a céges szaktudás és tapasztalat átadása a generációk között. Két alapítvány úgy döntött, pályázatot indít, hogy segítse ezt a folyamatot a hazai kkv-szektorban.
Vágólapra másolva!

Egy vállalkozás versenyképessége szempontjából rendkívül fontos érték a cégnél felhalmozott tudás gondos megőrzése, hatékony továbbadása a fiatalabb nemzedékeknek, legyen szó generációváltó családi vállalkozásokról vagy szakmán belüli tudás- és tapasztalatátadásról.

Magyarországon ez a folyamat egyelőre gyerekcipőben jár.

Ezért döntött úgy a Tehetség és Tudás Központ Alapítvány (TTKA), valamint a SEED Kisvállalkozás-fejlesztési Alapítvány, hogy Magyarországon először pályázatot hirdet „Generációk közötti tudásátadás a szervezetekben – jó gyakorlatok" címmel.

A pályázat győztesei elnyerik a „Tudásbarát szervezet 2019" – elismerést.

Két alapítvány, a TTKA és a SEED hazai kkv-k számára kiírt új pályázata a sikeres generációváltáshoz szükséges tudás és tapasztalat átadást ösztönzi Forrás: Shutterstock

A „Tudásbarát szervezet 2019" díj nyertesei használhatják a külső és belső vállalati kommunikációban a titulust, ami ebben a munkaerőhiányos időszakban segíti a vállalkozást régi munkatársai megtartásában, illetve új munkaerő magához vonzásában („employer branding").

Pályázni a következő három kategóriában lehet

  • a vállalaton belüli tudásátadás eszközei, folyamata, tudásbrókerek a cégen belül
  • a tudásmegosztás digitális eszközei, módszerei
  • klasszikus generációváltás, illetve szakmák átadása generációk között

Egy pályázó több kategóriában is adhat be pályázatot. A pályázat kiíróit nemcsak a tudásátadás kész rendszerei, keretei érdeklik, hanem azok is, amelyek még kiépülőben vannak. A pályázatokat zsűri bírálja el.

A beküldési határidő: 2019. október 21. hétfő.

A pályázati kiírás a SEED honlapján tekinthető meg.