A Downton Abbey rajongók úgy élhetnek egy napig, mint a sorozat szereplői

Highclere kastély
Highclere Castle, is pictured in Highclere, southern England, on May 12, 2016. - As Britain mulls questions of identity and its possible exit from the European Union, 2016 is an anniversary year for three of its most potent symbols: the queen, Shakespeare and gardener "Capability" Brown. Lancelot "Capability" Brown is credited with having created over 170 gardens, among them the grounds of Highclere Castle, made famous as the set of the hit television series Downton Abbey. (Photo by NIKLAS HALLE'N / AFP) / TO GO WITH AFP STORY BY FLORENCE BIEDERMANN
Vágólapra másolva!
A Downton Abbey tévésorozat rajongói mostantól egy éjszakát eltölthetnek kedvenc sorozatuk kastélyában – amit az Airbnb lakásmegosztó weboldalán lehet kibérelni 150 fontért (56 ezer forint) –, de csupán egyetlen éjszakára – összegzi a CNBC.
Vágólapra másolva!

A BBC ikonikus drámájában szereplő Highclere kastélyt a tulajdonosai elérhetővé tették az ingatlanmegosztó platformján, így a rajongók egy éjszakára lordokká és ladykké válhatnak.

Jelenet a sorozatból Forrás: BBC

A Hampshire-ben található kastély mintegy 10 ezer négyzetméteres birtokon terül el és 300 szobával rendelkezik – tulajdonosai pedig gróf Carnarvon és neje.

A szerencsés házaspár együtt vacsorázhat a gróffal és a grófnővel az étkezőben, majd pedig közösen fogyasztanak el egy kávét a könyvtárban később pedig az egyik teraszos hálószobába vonulhatnak vissza, ahonnan kilátás nyílik a 400 hektáros partvidékre.

A másnapi indulás előtt a vendégek megcsodálhatják a birtokot és a túra végén különleges ajándékot kapnak.

Highclere kastély Forrás: AFP/Niklas Halle'n

A jelentkezés során a tulajdonosokat meg kell győzni arról, hogy valóban a tévésorozat rajongói, illetve ellenőrzött Airbnb profillal rendelkeznek, amelyen pozitív értékelés olvasható.

Októbertől lehet jelentkezni, és

november 26-ig van lehetőség eltölteni egy éjszakát a kastélyban.

A Highclere-kastély – ami az év bizonyos napjain még a turisták előtt is nyitva áll – 1679 óta a Carnarvon család tulajdona.

A kastély számos filmben és sorozatban szerepelt helyszínként, sőt John Legend énekes 2006-ban bemutatott videó klipjét is ott forgatta.