Varga Mihály: Tovább erősödik Budapest pénzügyi központ szerepe

Magyarországra hozná regionális irodáját a Nemzetközi Beruházási Bank
Budapest, 2018. június 18. Varga Mihály pénzügyminiszter (j) és Nyikolaj Koszov, a Nemzetközi Beruházási Bank (International Investment Bank, IIB) elnöke szándéknyilatkozatot ír alá a pénzintézet új európai regionális irodájának Magyarországra hozataláról a Pénzügyminisztériumban 2018. június 18-án. MTI Fotó: Szigetváry Zsolt
Vágólapra másolva!
Tovább erősödik Budapest pénzügyi központ szerepe, a Nemzetközi Beruházási Bank (NBB) már hivatalosan is budapesti székhelyéről működik, ennek köszönhetően a fejlesztési pénzintézet nemzetközileg elismertebbé és versenyképesebbé vált - hangsúlyozta ki Varga Mihály a bank és a Pénzügyminisztérium üzleti fórumán, Budapesten.
Vágólapra másolva!

A pénzügyminiszter jelezte: a nemzetközi fejlesztési bank központjának Budapestre helyezése jelentős

elismerés a magyar gazdaságpolitika számára, kedvező folyamatot jelent és eredményes lesz a részvényeseknek és Magyarországnak is, emellett új lehetőségeket kínál a magyarországi vállalkozásoknak.

Varga Mihály rámutatott: napjainkban öt nagy nemzetközi fejlesztési bank székhelye található az Európai Unió területén, de egyik sem a közép-kelet-európai régióban, így az NBB Budapestre költözése Magyarország és a régió pénzügyi szerepét erősíti.

A 2018. június 18-i felvételen Varga Mihály pénzügyminiszter (j) és Nyikolaj Koszov, a Nemzetközi Beruházási Bank (International Investment Bank, IIB) elnöke szándéknyilatkozatot ír alá a pénzintézet új európai regionális irodájának Magyarországra hozataláról Forrás: MTI/Szigetváry Zsolt

A pénzügyminiszter kitért arra is, hogy a budapesti központ megnyitásának hatására az S&P és a Fitch hitelminősítők egy fokozattal feljebb minősítették a beruházási bankot, amely rekordalacsonynak számító áron tudott kötvényeket kibocsátani idén márciusban a Budapesti Értéktőzsdén.

Mindezek eredményeként emelkedhet a pénzintézet profitja is, amellyel minden tulajdonos, így Magyarország is jól jár

- emelte ki a pénzügyminiszter.