Kiderült, ki építheti fel Budapest jövőbeni ikonikus épületét

Mol, székház, Kopaszi-gát Campus MOL
Vágólapra másolva!
A Mol Nyrt. a Market Építő Zrt.-t választotta új, a Kopaszi-gát mellett épülő székháza generálkivitelezőjének, amely több hazai alvállalkozóval közösen kezdi el a Mol Campus építését. Az épület 2500 munkavállaló számára biztosít majd modern munkakörnyezetet - közölte a Mol.
Vágólapra másolva!

A Mol 2018 őszén írt ki egy zártkörű tendert a kivitelező kiválasztására, amelyre négy vállalat kapott meghívást, olyan európai és Európán kívüli nemzetközi cégek, amelyek többek között Oroszországban, Törökországban, Hollandiában is jelen vannak.

A legjobb ajánlatot négy körben választották ki. Az elbírálás során a Mol döntéshozói az árajánlaton kívül olyan szempontokat is figyelembe vettek, mint a vállalatok korábbi referenciái, a pályázat során elkészített műszaki alternatívák átgondoltsága, számossága, valamint a magyar alvállalkozók bevonása.

A kivitelezői szerződés szeptember 12-i aláírását követően indulnak a munkálatok, az új székház várhatóan 2022-re épül fel.

Az épület terveit a világ egyik legismertebb építészstúdiója, a Foster+Partners készítette el, magyar partnerével, a FintaStúdióval közösen. Terveik alapján a 120 méter magas Mol Campus a korábban közzétett látványtervek alapján Budapest egyik ikonikus épületévé válhat - ismerteti a Mol közleménye.

A Mol Campus látványterve Forrás: MOL

A cég közleményében kitér arra is, hogy

a pályázaton győztes Market Építő Zrt. már többször bizonyította, hogy képes a magyarországi és nemzetközi nagyvállalatok igényeit kielégítő irodaházak építésére,

a nevéhez fűződik például a Telekom és T-Systems közös székháza és a hegyvidék kapujában található Hillside Offices. Olyan referenciákat is magáénak tudhat, mint az ország legnagyobb ipari beruházása, az Apollo Tyres gyöngyöshalászi gumiabroncsgyára, vagy a Párisi Udvar teljes műemlékrekonstrukciója és ötcsillagos szállodává alakítása. Jelenleg futó legösszetettebb vállalása a Mol Campus szomszédságában épülő új városnegyed létrehozása, a BudaPart projekt, ahol 15 lakóépület, valamint 12 iroda tervezését és kivitelezését végzi.