A magyarok többsége szerencsésnek gondolja Péntek 13-at

Lottó lottózás
Debrecen, 2019. március 22. A várható főnyeremények összege látható egy monitoron Debrecenben, a Szerencsejáték Zrt. Darabos utcai lottózójában 2019. március 22-én. Minden idők harmadik legnagyobb nyereménye, 3,414 milliárd forint a tét az Ötöslottó hétvégi sorsolásán. MTI/Czeglédi Zsolt
Vágólapra másolva!
A magyar lakosság közel 40 százaléka szerencsebefolyásoló erőt tulajdonít a Péntek 13-nak: többségük (71 százalék) abban bízik, hogy ez a nap szerencsét hoz. A Szerencsejáték Zrt. játékosai az átlagnál is jobban hisznek Péntek 13 rendkívüli erejében, ami különösen a kaparós sorsjegyek, az Eurojackpot és a Luxor játékosokra igaz – derül ki a társaság reprezentatív felméréséből.
Vágólapra másolva!

A 13-as számhoz és az igencsak ritka, évente legfeljebb háromszor előforduló Péntek 13-hoz fűződő hiedelmek és babonák régóta a mindennapok részét képezik.

Péntek 13-án sokan próbálnak szerencsét, a 13-as szám pedig szerencseszámként is az egyik legnépszerűbb a hazai játékosok körében.

A magyar lakosság több mint felének van szerencseszáma, és bár többnyire a 7-es az, rögtön ezután a 13-as szám következik.

Azt, hogy milyen sokan játsszák meg rendszeresen a 13-as számot, az Ötöslottó nyertesek számának alakulása jelzi igazán. Míg átlagos heteken 1000 játékosból 22-24 szerencsés ér el egynél több találatot, addig

a 13-as szám kihúzásakor rendre 39-40 játékos is nyer.

A magyarok háromnegyede szerint a Péntek 13 szerencsét hoz Forrás: MTI/Czeglédi Zsolt

A magyar lottótörténet eddigi legnagyobb nyereménye is a 13-as számhoz köthető,

hiszen a 2017. február 10-én az Eurojackpot játékon bruttó 22.569.528 eurót, azaz közel bruttó 7 milliárd forintot nyerő hazai szerencsés számai között is szerepelt a 13-as.

Szeptember 13-a, péntek most a szokásosnál is nagyobb nyerési lehetőségeket kínál, sőt, a hét minden napja kiemelt szerencsenap lehet az Ötöslottó, a Joker, a Lu​​xor és a Kenó játékosok számára.