Óriási üzletet kötöttek a luxusszállodák piacán

Hotel hostess helping couple with the check-in Couple - Relationship Colombian Ethnicity Beautiful Travel Service People Traveling Tourism Holiday Women Men Inn Honeymoon Motel Hotel Reception Adult Smiling Customer Fun Beauty Latin American and Hispanic
Friendly hotel hostess helping couple with the check-in. People traveling concepts
Vágólapra másolva!
A kínai pénzügyi és biztosítási holding, az Anbang, megállapodott a dél-koreai Mirae Asset Managementtel luxusszállodáinak eladásáról - írja a Bloomberg.
Vágólapra másolva!

Az Anbang még 2016-ban vásárolta meg a szállodákat birtokló vállalatot 5,5 milliárd dollárért, befektetési céllal. Az akkori üzlet része volt egy globális felvásárlási stratégiának. Az Anbang ugyanis Kína egyik leggyosabban terjeszkedő vállalatóriása, amely feltűnően gyakran szerzett meg olyan, szimbolikus jelentőségű üzleti trófeákat, mint például a luxusszállodák.

A diadalmenetnek nem sokkal később azonban vége szakadt. A kínai hatóságok átvették az irányítást a cég felett, korábbi elnökét pedig 18 év börtönbüntetésre ítélték.

Illusztráció Forrás: Getty Images/andresr/Andresr

A mostani hírek szerint a dél-koreaic Mirae már ki is fizette a vételár 10 százalékát biztosítékként a cégnek.

Az üzlet teljes értéke 5,8 milliárd dollár, azaz mintegy 1700 milliárd forint.

További részletek azonban nem ismertek, még az ügyletre rálátó névtelen források is csak annyit közöltek, az adásvételről a felek már múlt hónapban megállapodtak. A források szerint 15 amerikai létesítményt érint az adásvétel.

A biztosan érintett luxusszállodák:

  • a San Franciscóban álló Westin St. Francis,
  • a Loews Santa Monica Beach Hotel,
  • a JW Marriott Essex House New York-ban,
  • valamint a Four Seasons Jackson Hole-ban, Wyoming államban.

Az Anbang ugyanakkor megtartja a Waldorf Astoriát Manhattan-ben, amihez 2015-ben 1,95 milliárd dollárért jutott hozzá.