Használt mobilokat adott el újként a T-Mobile egyik cége

magyar telekom t-mobile
A Magyar Telekom logója.
Vágólapra másolva!
New York városa beperelte a T-Mobilt, mivel a vállalat a vádak szerint több ezer alkalommal szegte meg a fogyasztóvédelmi törvényeket. A cég többek között használt telefonokat adott el újként, valamint az előfizetési csomagoknál is gyakran túlszámláztak.
Vágólapra másolva!

New York városa szerint a T-Mobile egyik leányvállalata - a Metro - legalább 21 alkalommal adott el használt telefont úgy, hogy az ügyfeleknek azt mondták, hogy új készülékről van szó. Emellett a Metro néhány üzletében a leárazott készülékekre az eredeti árra kiszabott forgalmi adót ütötték be a kasszáknál, ez pedig törvényellenes.

Mindemellett a Metro az ügyfeleknek gyakran a szerződésben foglaltaktól eltérő, magasabb összegű számlát küldött ki, valamint az ügyfelek engedélye és tudta nélkül plusz díjakat számláztak ki.

illusztráció Forrás: MTI/Mohai Balázs

A Metro ezenfelül a honlapján 30 napos garanciát hirdet a náluk vásárolt készülékekre. Azonban az apró betűs résznél kiderült, hogy a boltban vásárolt telefonokra csak 7 napos garancia vonatkozik, viszont a Metro csak fizikai boltjaikban értékesít mobiltelefonokat, tehát a feltüntetett 30 napos garancia semmilyen mobilra nem érvényes.

A T-Mobile szóvivője elmondta, hogy komolyan veszik a vádakat és megkezdték az esetek kivizsgálását. Hozzátette, hogy a céggel szemben megfogalmazott kifogások teljesen szembemennek a cég filozófiájával és azzal ami a T-Mobile vállalati környezetében tapasztalható, hiszen a munkatársak mindent megtesznek az ügyfelekért.