Az Amazon boltjaiban tenyérazonosítóval is lehet majd fizetni

2019.09.06. 13:37

Újgenerációs, biometrikus azonosítást vezet be az Amazon, a cég amerikai Whole Foods üzleteiben még idén lehetősége lesz a vásárlóknak, hogy tenyerük segítségével fizessenek – írja az Independent.

A vásárlóknak elég csak integetniük, hogy kifizessék a kosarukban lévő termékeket.

Az online kiskereskedelmi óriás olyan szkennereket tesztel, amelyek biometrikus technológiát használnak az emberek azonosítására a kézforma és méret alapján, ráadásul a cég ezt már idén szeretné bevezetni a Whole Foods üzletekben.

IllusztrációForrás: Getty Images/David Ryder

A New York Post értesülése szerint a technológiát az Amazon munkavállalói már tesztelik a cég New York-i irodájában található automatáknál. Az Orville-rendszer nagyban különbözik a mostani okostelefonoknál használt biometrikus leolvasóktól, ahol az ujjlenyomatot olvassák le a fizetéshez.

Az új technológia nagy pontossággal képes felismerni a kezet anélkül, hogy a felhasználóknak fizikailag meg kellene érintenie a szkennert. Ezzel a módszerrel csökkenteni lehet a szupermarketek pénztárainál kígyózó hosszú sorokat.

IllusztrációForrás: AFP/2017 Getty Images/David Ryder

Kezdetben csak az Amazon Prime előfizetői használhatják ezt lehetőséget, mivel az ő fizetései adataikat már tárolta a rendszer.

A cég 2016-ban nyitotta meg első Amazon Go üzletét, ahol kamerákkal és érzékelőkkel figyelik a vásárlók kosarának tartalmát, és felismerik magát a vásárlót is, így automatikusan levonják a termék árát a pénztárcájából, nem kell ezért külön sorba állnia.

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK