Az Amazon boltjaiban tenyérazonosítóval is lehet majd fizetni

Amazon
SEATTLE, WA - JUNE 16: A woman walks past the Amazon Go grocery store at the Amazon corporate headquarters on June 16, 2017 in Seattle, Washington. Amazon announced that it will buy Whole Foods Market, Inc. for over $13 billion. (Photo by David Ryder/Getty Images)
Vágólapra másolva!
Újgenerációs, biometrikus azonosítást vezet be az Amazon, a cég amerikai Whole Foods üzleteiben még idén lehetősége lesz a vásárlóknak, hogy tenyerük segítségével fizessenek – írja az Independent.
Vágólapra másolva!

A vásárlóknak elég csak integetniük,

hogy kifizessék a kosarukban lévő termékeket.

Az online kiskereskedelmi óriás olyan szkennereket tesztel, amelyek biometrikus technológiát használnak az emberek azonosítására a kézforma és méret alapján, ráadásul a cég ezt már idén szeretné bevezetni a Whole Foods üzletekben.

Illusztráció Forrás: Getty Images/David Ryder

A New York Post értesülése szerint a technológiát az Amazon munkavállalói már tesztelik a cég New York-i irodájában található automatáknál.

Az Orville-rendszer nagyban különbözik a mostani okostelefonoknál használt biometrikus leolvasóktól, ahol az ujjlenyomatot olvassák le a fizetéshez.

Az új technológia nagy pontossággal képes felismerni a kezet anélkül, hogy a felhasználóknak fizikailag meg kellene érintenie a szkennert. Ezzel a módszerrel csökkenteni lehet a szupermarketek pénztárainál kígyózó hosszú sorokat.

Illusztráció Forrás: AFP/2017 Getty Images/David Ryder

Kezdetben csak az Amazon Prime előfizetői használhatják ezt lehetőséget, mivel az ő fizetései adataikat már tárolta a rendszer.

A cég 2016-ban nyitotta meg első Amazon Go üzletét,

ahol kamerákkal és érzékelőkkel figyelik a vásárlók kosarának tartalmát, és felismerik magát a vásárlót is, így automatikusan levonják a termék árát a pénztárcájából, nem kell ezért külön sorba állnia.