Ismét megússza a jogi eljárást a Viagogo

Viagogo, online jegyárusító
Vágólapra másolva!
A brit Gazdasági Versenyhivatal (CMA) nem fog jogi eljárást indítani az online jegy viszonteladással foglalkozó Viagogo ellen, mivel az utóbbi időben a cég sokat javított az ügyfelekkel való kommunikációján.
Vágólapra másolva!

A CMA szerint a Viagogo kijavította azokat a hibákat, amelyekre a versenyhivatal felszólította a vállalatot, így a jegy viszonteladással foglalkozó oldal ismét elkerüli a büntetést.

A CMA vezetője, Andrea Coscelli azonban hozzátette, hogy túl sok időbe került, míg a Viagogo eleget tett a versenyhivatal kéréseinek.

Coscelli elmondta, hogy a Viagogo-n jelenleg sokkal több tájékoztatást kapnak a felhasználók a jegyvásárlással kapcsolatban, de további javítások szükségesek. Kiemelte: elfogadhatatlan egy ekkora vállalattól, hogy ilyen lassan tegyenek eleget a CMA kéréseinek.

illusztráció Forrás: Shutterstock

A Viagogo-n a felhasználók újraértékesíthetik a már megvásárolt belépőjegyeiket, legyen szó sporteseményről, színházról vagy koncertről. Azonban már a kezdetektől nagyon sok panasz érkezett az oldalra, mert többször az eredeti ár sokszorosáért kínálják ezeket a belépőket, ráadásul rengeteg rejtett költség is van.

Gyakran előfordult az is, hogy a megvásárolt jegyekkel nem tudtak bemenni a koncertekre, mivel néhány eladó ugyanazt a jegyet több tucatszor értékesítette.

Éppen emiatt óriási a kockázata annak, hogy az akár tízszeres áron megvett belépővel nem is lehet majd részt venni az adott rendezvényen.

A Viagogo viszont most úgy tűnik eleget tett a CMA minimális elvárásainak, ezért a versenyhivatal nem fogja bíróság elé vinni az ügyet. Coscelli azonban megjegyezte, hogy továbbra is kiemelt figyelemmel követik a céget.