Eladó a világ egyik legszuperebb jachtja

Paul Allen, yacht, Octopus
AYDIN, TURKEY - APRIL 27: 414ft luxury yacht 'Octopus' owned by Microsoft co-founder, Paul Allen, is moored to fuel up at Ege Ports in Kusadasi district of Aydin, Turkey on April 27, 2015. Ibrahim Uzun / Anadolu Agency
Vágólapra másolva!
A Microsoft társalapítója, Paul Allen, elkezdte árulni a 126 méteres, Octopus névre keresztelt szuper jachtját.
Vágólapra másolva!

Allen híres volt arról, hogy imádta felfedezni a természetet, főleg az óceánokat. Az Octopus már 2003 óta szeli a vizeket, de a 65 éves üzletember most kész megválni tőle. A jacht már megfordult az Antarktisznál, átszelte az északnyugati átjárót, de a brit királyi tengerészetnek is segített teljesíteni egy küldetést.

Az Octopus szuper jacht Forrás: AFP/Anadolu Agency/Ibrahim Uzun

Az Octopus fedélzetén 26 vendég tartózkodhat a számukra kialakított 13 kabinban, a legénység maximális létszáma pedig 63 fő lehet, őket pedig 30 kabinban tudják elszállásolni. A tulajdonos számára egy teljes emelet van kialakítva, ahol magánétkező és medence is a rendelkezésére áll.

A jacht két liftel is rendelkezi, hogy még gyorsabb legyen a közlekedés. Az egyiket bárki használhatja, a másik viszont kifejezetten a tulajdonos részére van fenntartva.

Minden megtalálható a hajón, amire csak szükség lehet Forrás: AFP/Anadolu Agency/Ibrahim Uzun

Az alsóbb szinteken a vendégek számára is van egy nagyobb medence, valamint saját bár és egy kemence is, amelyben igazi olasz pizzát lehet sütni. Még egy szinttel lejjebb minden a szórakoztatásról szól. A jachton saját könyvtár, élményfürdő, mozi, edzőterem, de még kosárlabdapálya is van.