Tízmilliós pert indít a híres amerikai énekesnő

Ariana Grande Starbucks kávé
Ariana Grande Starbucks kávé
Vágólapra másolva!
Ariana Grande pert indított a Forever 21 és Riley Rose ellen, mivel jogosulatlanul használták fel az énekesnő nevét is arculatát saját termékeik eladásának növeléséhez – összegzi az ABC News.
Vágólapra másolva!

Az ABC News által beszerzett bírósági iratok szerint a Los Angeles-i szupersztár legalább tíz millió dolláros (2,9 milliárd forint) kártérítési igényt nyújtott be.

Ariana Grande Forrás: Ariana Grande/Twitter

Az amerikai fast-fashion cég korábban megkereste az énekesnőt és együttműködést ajánlott neki még 2019 elején, de Grande visszautasította az ajánlatot, mivel a Forever 21 nem fizette meg az énekesnő által a hírneve után elvárt összeget.

A magántulajdonban lévő Forever 21 elsősorban a 14 és 24 év közötti fiatal nőknek értékesíti termékeit, és mintegy 800 üzlete van a világ 57 országában.

A cég mintegy 30 jogosultatlanul felhasznált képet és videót tett közzé kampánya során a közösségi médiában a periratok szerint. A bizonyítékok között szerepelnek a cég kampányképei, valamint az énekesnőről készült fotók is.

Ariana Grande Forrás: AFP/2016 Getty Images/Kevin Winter

Grande számos terméket árul weboldalán,

így például kalapokat, pulóvereket és zoknikat a Thank U, Next márkanév alatt, ami legutóbbi zenei albumának címe is.

A Forever 21 divatcég mellett a Riley Rose kozmetikai márka is szerepel a periratokban, amelyek szerint „ellopták Grande szellemi tulajdonát és ingyen reklámként felhasználták azt".