Újabb botrány jöhet a WeWorknél

WeWork Ginza Six, WeWork irodaház
Photographer: Steve Morin
Vágólapra másolva!
Egy belső elemzés szerint a WeWork a részvényjutalmak 94 százalékát – ami több mint egymillió dollárt ér (296,6 millió forint) – a férfi alkalmazottaknak adta – összegzi a Business Insider.
Vágólapra másolva!

Az 58 ajándék részvénycsomagból 55 és 94 százalék közötti arányban kaptak a férfi alkalmazottak. A belső elemzést a WeWork kompenzációs vezetője rendelte meg, és miután Lisa Bridges minderről a cég vezetésével kívánt volna beszélni, a menedzsment nemes egyszerűséggel menesztette őt.

WeWork irodaház Forrás: wework.com

A jelentés szerint Bridges már júniusban szexuális zaklatással és hátrányos megkülönböztetéssel vádolta meg a társaságot.

A cégnél az utóbbi időben több komoly vizsgálat volt a nőkkel való bánásmód kapcsán, miután az egyik korábbi ügyvezető igazgató, Ruby Anaya szintén perelte a társaságot szexuális zaklatás miatt, amit ráadásul a WeWork akkor nem vizsgált ki.

A társaság igazgatótanácsában egy nő sincs. A cég nem reagált az újságírói megkeresésekre.

WeWork irodaház Forrás: wework.com

A kilenc éve alapított amerikai vállalat megosztott irodákat kínál vállalkozóknak, startupoknak és szabadúszóknak. A New York-i székhelyű cégnél közel 15 ezren dolgoznak. A vállalat 2017-es bevétele 886 millió dollár (262,8 milliárd forint) volt.