Tovább nőtt a foglalkoztatottak száma, kevesebb a munkanélküli

A Nógrádi Korona Szociális Szövetkezet munkatársai linzert készítenek Érsekvadkerten. A szövetkezet tizenegy, helyben élő, munkaerőpiaci szempontból hátrányos helyzetű embert foglalkoztat a gyártásában, amelyre teljes, 49,9 millió forintos támogatást nyer
A Nógrádi Korona Szociális Szövetkezet munkatársai linzert készítenek Érsekvadkerten. A szövetkezet tizenegy, helyben élő, munkaerőpiaci szempontból hátrányos helyzetű embert foglalkoztat a gyártásában, amelyre teljes, 49,9 millió forintos támogatást nyertek el a Társadalmi Megújulás Operatív Program pályázatán. http://www.uzletresz.hu/penzugy/20141230-javult-hazankban-a-nok-munkaeropiaci-helyzete.html
Vágólapra másolva!
A foglalkoztatottak száma a május-júliusi időszakban 4 millió 518 ezer volt, vagyis 34 ezerrel több, mint egy évvel korábban. Eközben a munkanélküliek száma ugyanebben az időszakban 158 ezer volt, azaz a munkanélküliségi ráta 3,4 százalékos volt - jelentette szerdán a Központi Statisztikai Hivatal.
Vágólapra másolva!

Tovább nőtt a foglalkoztatottak száma: a vizsgált három hónapos időszakban a foglalkoztatottak átlagos létszáma 4 millió 518 ezer volt, amely 0,8 százalékkal több, mint az egy évvel ezelőtti. A 15-64 évesek foglalkoztatási rátája 0,7 százalékponttal 70,1 százalékra emelkedett - jelentette szerdán a Központi Statisztikai Hivatal.

A foglalkoztatottak száma a második negyedévnek megfelelő előző három hónapos időszakhoz képest 7 ezerrel tovább emelkedett.

A múlt év azonos időszakával összehasonlítva az elsődleges munkaerőpiacon dolgozók száma 73 ezerrel, a külföldi telephelyen dolgozóké 10 ezerrel nőtt, a magukat közfoglalkoztatottaknak vallók száma pedig 49 ezerrel csökkent.

34 ezerrel többen dolgoznak most, mint egy évvel korábban Forrás: MTI/Komka Péter

A 15-24 éves fiatalok foglalkoztatási rátája 0,5 százalékponttal 28,3 százalékosra csökkent. A 25-54 éves legjobb munkavállalási korú népességben a foglalkoztatottak száma 14 ezerrel nőtt, foglalkoztatási rátájuk 84,6 százalékos volt. Az idősebb, 55-64 éves korosztályban a foglalkoztatási ráta 2,8 százalékponttal, 56,6 százalékra emelkedett.

3,4 százalékos volt a munkanélküliség május-júliusban

A KSH legfrissebb közleményében kitért a munkanélküliségi adatokra is. Ezek szerint a május-júliusi időszakban

a munkanélküliek átlagos létszáma 158 ezer, a munkanélküliségi ráta 3,4 százalékos volt.

A 15-24 évesek munkanélküliségi rátája a múlt év azonos időszakához hasonlítva 1,0 százalékponttal, 11,1 százalékosra nőtt. A munkanélküliek mintegy negyede ebből a korcsoportból került ki.

A legtöbb munkanélküli a 15-24 éves korosztályban van Forrás: MTI/Szigetváry Zsolt

A legjobb munkavállalási korú 25-54 évesek munkanélküliségi rátája 0,4 százalékponttal, 2,9 százalékra csökkent, az 55-74 éveseké 2,6 százalék volt, 0,2 százalékponttal magasabb az egy évvel korábbinál.

A munkanélküliség átlagos időtartama 14,0 hónap volt, a munkanélküliek 37,4 százaléka legalább egy éve keresett állást, vagyis tartósan munkanélkülinek számított.