Átrendezheti az autóipart, amire a Volkswagen készülhet

Volkswagen relies on electric cars from Zwickau ECONOMY TECHNOLOGY CAR INDUSTRY Vehicle construction Electromobility VW VOLKSWAGEN ID Turnaround Location Growth Economic activity E-mobility Electric vehicles STREAM Energy Intercourse Roamer E-car Hybrid
14 May 2019, Saxony, Zwickau: Heiko Rösch, Head of Car Body Construction, is working on a new production line for electric vehicles at the Volkswagen Sachsen plant in Zwickau. Volkswagen is currently completely converting production at its plant in Saxony to the manufacture of electric vehicles. The first vehicles are scheduled to roll off the assembly line at the end of the year. Photo: Hendrik Schmidt/dpa-Zentralbild/ZB
Vágólapra másolva!
A német Manager Magazin a vállalathoz közel álló forrásokból úgy értesült, hogy a Volkswagen vezérigazgatója, Herbert Diess részesedést szerezne a Teslában.
Vágólapra másolva!

A német Manager Magazinban jelent meg a hír, hogy

a Volkswagen szívesen felvásárolná a Teslát, amennyiben lehetősége lenne rá.

Egy, a céghez közeli bankár szerint - noha Herbert Diess vezérigazgató szívesen látná a Tesla szoftverfejlesztőit a cégnél - lehetetlen, hogy a teljes Teslát megvásárolják, hiszen ehhez nem rendelkeznek elegendő tőkével - emeli ki az Equilor Befektetési Zrt. hírösszefoglalója.

A német lap úgy tudja:

ahhoz viszont a Volkswagen rendelkezik elegendő készpénzzel, hogy részesedést szerezzen az amerikai autógyárban.

A vezérigazgató szerint a Tesla jól kiegészítené a Volkswagent, például az önvezető autózásban vagy az akkumulátorgyártásban. A Menedzser Magazin cikke arról is beszámol, hogy Diess rendszeresen találkozik a Tesla vezérigazgatójával, Elon Muskkal, és - állítólag - az amerikai villanyautó gyártó nyitott lenne az együttműködésre.

Illusztráció Forrás: AFP/Imaginechina/Dycj

A tranzakció megvalósulását tovább bonyolítja, hogy ahhoz meg kellene szerezni a Volkswagent irányító két család, a Piech és a Porsche család tagjainak jóváhagyását.

Az Automotive News Europe a hírt követően néhány órával egyébként már arról számolt be, hogy

a Volkswagen egyértelműen tagadja az állításokat,

és a Tesla-részvények vásárlását kizárólag a Manager Magazin alaptalan állításának nevezték.