Tovább bővít a dán játékgyártó Nyíregyházán

népszerű márkák galéria, lego
--FILE--View of a Lego store in Shanghai, China, 2 November 2017. Lego A/S, Europe's biggest toymaker, said it won its first copyright court case in China. The China Shantou Intermediate People's Court has ruled that products under the name Bela, sold by two Chinese companies, infringed upon Lego's copyrights, the building block maker said in a statement Thursday. The ruling was made in September, but the appeal window only ended last month, Lego said. The Danish company, which has doubled in size over the past five years, is known for its aggressive use of courts to protects its multi-colored building blocks. In July, the Beijing Higher Court passed a ruling that recognizes the Lego logo and the name in Chinese as 'well-known' trademarks in China.
Vágólapra másolva!
Több mint 33,5 milliárd forintos nettó árbevétel mellett 536 millió forintos adózott eredményt ért el a 2018-as gazdasági évben a nyíregyházi Lego Manufacturing Kft. - közölte a társaság.
Vágólapra másolva!

A nyírségi gyártóbázis tavalyi teljesítménye elmaradt a 2017-ben elért 36 milliárd forintos árbevételtől és 1 milliárd 142 millió forintot meghaladó nyereségtől. A csökkenést a társaság egy vállalatcsoporton belüli számviteli tranzakció eredményével indokolta, ami még 2007-ben növelte meg jelentősen a cég nyereségét és árbevételét. Mint közleményükben írták,

a Lego csoport globálisan növekedéssel zárta a 2018-as évet, az értékesítés három százalékkal, míg az árbevétel és az adózott nyereség négy százalékkal nőtt.

A csoport globális teljesítményével összhangban a 2014-ben átadott nyíregyházi gyárban jelenleg is folyik a termelés bővítése, új gyártócsarnokok, egy új automata magasraktár és más kiszolgáló egységek építenek és üzemelnek be, illetve 2020-ban új gyártási technológiákat terveznek bevezetni.

Forrás: AFP/Imaginechina/Yang Jin

A dán építőjáték-gyártó vállalat idén februári közlése szerint

a tavalyi adózás utáni eredménye az egy évvel korábbi 7,8 milliárd koronáról 8,1 milliárd koronára emelkedett (1 dán korona=43,48 forint).

Beszámolójuk szerint a tavalyi értékesítési árbevétele 36,4 milliárd koronára nőtt a 2017-es 35 milliárd koronáról. A társaság 2018-ban "magas kétszámjegyű" forgalomnövekedést ért el Kínában és "alacsony egyszámjegyűt" az Egyesült Államokban, valamint Nyugat-Európában. Az 1932 óta működő dán óriáscég Magyarországon a nyilvános cégadatok szerint tavaly átlagosan 1915 saját munkavállalót foglalkoztatott a nyíregyházi gyárában.