Idén eddig mintegy 30 ezer banki munkahely szűnt meg világszerte

Deutsche Bank
A view of Deutsche Bank in Bydgoszcz, Poland, on April 27, 2016. Deutsche bank has posted surprise pre tax earnings of €579 million for the first quarter of 2016. Experts expected much lower earnings for the troubled bank. Stock value for Deutsche climbed by more than 3 percent on Thursday. (Photo by Jaap Arriens/NurPhoto)
Vágólapra másolva!
Idén eddig közel 30 ezer munkahely szűnt meg a bankszektorban globálisan, és az év második felében a terület még komorabb számokat produkálhat – írja a Business Insider.
Vágólapra másolva!

A létszámcsökkentés zömét európai pénzintézeteknél hajtották végre,

az elbocsátások legjelentősebb része a német Deutsche Banknál történt.

De az amerikai bankok is nehéz helyzetben vannak, mivel csökkentek a kamatlábak, és a mesterséges intelligencia alapú banki szolgáltatások pedig egyre inkább teret nyernek, szemben a humán szolgáltatásokkal.

Illusztráció Forrás: NurPhoto/Jaap Arriens/NurPhoto/Jaap Arriens

A Citigroup korábban bejelentette, hogy mintegy száz munkavállalót küld el.

A Deutsche Bank 18 ezer munkahely megszüntetését tette közzé üzleti tevékenységének átalakításaként az év elején, ráadásul a német óriásbank 2008 óta nem produkált akkora bevételcsökkenést, mint az idén.

Eközben Barclays pénzintézetnél is problémák akadtak, szintén szerkezetátalakításba kezdtek, és mintegy 3 ezer munkavállalót bocsátottak el.

Illusztráció Forrás: AFP/Imaginechina/Lang xinchen

Áprilisban

a Société Générale közölte, hogy 1.600 munkavállalót küld el,

főként a francia és a New York-i irodáiból.

A Bloomberg korábban arról számolt be, hogy az öt legnagyobb amerikai bank második negyedéves összbevétele 8 százalékkal esett vissza, miközben az év első negyedévében szintén csökkent, akkor 14 százalékkal.