Napelemes, pilóta nélküli repülőgépet teszteltek Kínában

Csungking, 2015. április 21.
A kínai Csungkingból a kelet-kínai Nankingba indul a világkörüli úton lévő Solar Impulse 2 elnevezésű napelemes svájci repülőgép fedélzetén Bertand Piccard svájci orvos-pilótával, a Solar Impulse társaság elnökével és Andre Bo
Csungking, 2015. április 21. A kínai Csungkingból a kelet-kínai Nankingba indul a világkörüli úton lévő Solar Impulse 2 elnevezésű napelemes svájci repülőgép fedélzetén Bertand Piccard svájci orvos-pilótával, a Solar Impulse társaság elnökével és Andre Borschberg mérnök-pilótával, a Solar Impulse társaság vezérigazgatójával 2015. április 21-én. A március 9-én Abu-Dzabiból indult két pilóta be akarja bizonyítani, hogy lehetséges körberepülni a Földet hagyományos, környezetszennyező üzemanyag nélkül. (MTI/EPA/Solar Impulse) http://www.origo.hu/tudomany/felfedezo/20150309-napenergiaval-a-foldkorul-elindult-vilagkoruli-utjara-a-solar-impulse-2.html
Vágólapra másolva!
Sikeresen teljesítette első útját egy kínai cég által fejlesztett napelemes, pilóta nélküli repülőgép, a MOZI 2.
Vágólapra másolva!

A repülést július 27-én hajtották végre a kelet-kínai Csöcsiang tartomány Töcsing megyéjének egyik repülőteréről – jelentette be kedden a sanghaji székhelyű OXAI repülőgépgyártó vállat, a gép fejlesztője.

Illusztráció Forrás: MTI/EPA/Solar Impulse/Solar Impulse

A repülőgép szárnyának fesztávolsága 15 méter, a jármű csak napelemekkel működik, és maximum nyolcezer méter magasra képes emelkedni.

Ha nappal nyolc órán át tölti a napfény napelemeit, akkor a repülőgép éjszaka kis sebességgel akár 12 órán át is képes a levegőben maradni.

A vállalat azt tervezi, hogy katasztrófák esetén mentésben, felderítésben és kommunikáció létesítésében használják majd a légi járművet.