Egészen meghökkentő dolgot tesz az Amazon Prime

Amazon
ANKARA, TURKEY - SEPTEMBER 1: Silhouette of a man holding a laptop is seen in front of the logo of 'Amazon' online shopping website in Ankara, Turkey on September 1, 2018. Ali Balikci / Anadolu Agency
Vágólapra másolva!
"Tudjuk, milyenek azok a számok" - Jennifer Salke, az Amazon Studios vezetője ennyivel elintézte, hogy miért nem fogják követni a Netflix példáját a nézettségi adatok közzétételében.
Vágólapra másolva!

Az Amazon Studios vezetője azt nyilatkozta, hogy a Netflix-szel ellentétben, cégük nem tervezi az alkotókkal megosztani a nézettségi adatokat. Majd hozzátette, hogy az Amazon Prime Video a Netflix-től eltérő tartalmakat preferál.

Kijelentése főleg azért meglepő, mert az olyan streaming szolgáltatások, mint a Netflix, közreadnak nézettségi adatokat.

Az Amazon Studios vezetője szerint azonban vállalata nem fog publikálni adatokat arról, hogy hány ember nézi az online tartalmakat.

Egy meglepő dologban már biztosan különbözni fog az Amazon Prime Video szolgáltatása a Netflixtől és társaitól: nem fog nézettségi adatokat publikálni Forrás: AFP/Anadolu Agency/Ali Balikci

Mielőtt tavaly csatlakozott volna az Amazon-hoz, Jennifer Salke az NBC-nél dolgozott, és elismerte, hogy a tévéhálózatok a hirdetések és támogatott tartalmak értékesítése során felhasználják a nézettségi adatokat.

Ennek ellenére egy rendezvényen kijelentette, hogy a cégük nem fogja követni ezt a stratégiát.

Az Amazon Prime Video előfizetői évente 119, vagy havonta 12,99 dollárt fizetnek, hogy ajánlatokat és emellett ingyenes kiszállítást kapjanak az e-kereskedelmi óriás platformján. Salke szerint az Amazon Prime Video nem versenyez a Netflix-szel a produkciók számának tekintetében, azaz nem kívánja követni a versenytársat abban, hogy minél több saját tartalmat állítson elő, és a gyártott műsorok számát folyamatosan növelje.

A becslések szerint a Netflix idén 15 milliárd dollárt költ az eredeti tartalomra, miközben az Amazon csak fele ennyit fog költeni.

Az Amazon Prime Video jelenleg 100 millió előfizetővel rendelkezik világszerte.

Forrás: Businessinsider.de