Összeolvad a T-Mobile és a Sprint

magyar telekom t-mobile
A Magyar Telekom logója.
Vágólapra másolva!
Az amerikai igazságügyi minisztérium engedélyezte a T-Mobile és Sprint 26 milliárd dolláros összeolvadását.
Vágólapra másolva!

Az üzletre akkor bólintott rá az amerikai igazságügyi minisztérium, amikor a Dish nevű vállalat megállapodott a Sprinttel, hogy megveszik a vállalat bizonyos részeit, köztük a Virgin Mobile-t és a Boost Mobile-t. Ezzel a Dish lesz az Egyesült Államok negyedik legnagyobb mobilszolgáltatója a T-Mobile és a Sprint egyesülését követően.

A T-Mobile-nak ráadásul hozzáférést kell biztosítania a Dish-nek az 5G hálózatához is hét éven át, amíg a vállalat ki nem építi sajátját.

A két mobilszolgáltató még áprilisban jelezték összeolvadási szándékukat. A lépést azzal indokolták, hogy együtt könnyebben felvehetik a versenyt a piacvezető Verizon és az AT&T duójával.

illusztráció Forrás: MTI/Mohai Balázs

Az összeolvadást követően árcsökkenésre is számíthatnak az ügyfelek, valamint a következő generációs mobilhálózat, az 5G fejlesztése is gyorsabb ütemben fog zajlani. Nem ez az első eset, hogy a T-Mobile megpróbál összeolvadni egy másik szolgáltatóval, hiszen 2011-ben az AT&T vásárolta volna fel a céget 39 milliárd dollárért, de ezt az üzletet nem engedélyezték a döntéshozók.