Már saját ételes dobozban is hazavihető a felvágott az osztrák Sparokból

vöröshús, húskészítmény, felvágott egy hentespultban
Vágólapra másolva!
A Spar Austria bejelentette, hogy az ügyfelek egész Ausztriában a Spar, Eurospar és Interspar üzletekben saját élelmiszer tároló dobozokat is hozhatnak a húspultokhoz és a sajtpultokhoz, az élelmiszerlánc munkatársai ebbe teszik majd a megvásárolt árut.
Vágólapra másolva!

A rendszer bevezetése a 2018-ban zajlott sikeres tesztkísérlet és az élelmiszeripari hatóságok jóváhagyása után kezdődhetett meg.

A kezdeményezés hozzájárul a Spar csomagolóanyag-felhasználás csökkentésére irányuló programjához, amely az újrafelhasználást és az újrahasznosítható alternatívákat ösztönzi.

A Sparnál már saját ételtároló dobozokban is hazavihetik a megvásárolt felvágottat és sajtot a vásárlók Ausztriában (a kép illusztráció) Forrás: AFP/John Macdougall

Hans K. Reisch, a Spar Austria igazgatósági tagja hozzátette: "Három áruházban teszteltük a rendszert Stájerországban, és sok pozitív visszajelzést kaptunk azoktól a vásárlóktól, akik a csomagolóanyag megtakarításával, tudatosan vásároltak.

A Spar Ausztria speciális eljárást és szigorú higiéniai szabályokat vezetett be annak biztosítása érdekében, hogy az ügyfelek által hozott étaltartó dobozok ne érintkezzenek a mérlegekkel vagy az egyéb eszközökkel.

A csomagolási folyamat során az ügyfelek a saját ételtartóikat egy tálcára teszik, melyet a pultos a mérlegre helyez. Ezt követően a pultos lenullázza a mérleget, majd az ételtartóba helyezi az ügyfél által kért árut. Az ételtartó dobozt a tálcán adják vissza az ügyfélnek, aki lezárja azt, majd saját maga helyezi rá a vonalkódos, árat tartalmazó címkét.