Brutálisan olcsó lesz a Netflix Indiában

Netflix
ANKARA, TURKEY - JULY 18 : A person holds a Netflix remote control in front of the logo of Netflix application in Ankara, Turkey on July 18, 2018. Aytac Unal / Anadolu Agency
Vágólapra másolva!
Mostantól Indiában elérhető a Netflix legújabb csomagja, ráadásul hihetetlenül kedvező, 2,8 dolláros áron. Azonban a szolgáltatás kizárólag mobiltelefonokon és tableteken használható majd, valamint csak 480p felbontásban tekinthetőek meg vele a tartalmak.
Vágólapra másolva!

Egy hete csalódást keltő adatokról számolt be a Netflix és kiderült, hogy a második negyedévben csupán 2,7 millió új előfizetőt tudtak szerezni globálisan. Ez csak a fele annak, amelyre a szakértők számítottak. Ennek hatására a vállalat értékpapírjai megállás nélkül esnek, a befektetők pedig aggódnak, hogy képes-e egyáltalán növekedni még a cég.

illusztráció Forrás: AFP/Anadolu Agency/Aytac Unal

India hatalmas piac, viszont az ország jelentős része még csak most ismerkedik az internettel és az okostelefonokkal, ráadásul a lakosság is meglehetősen szegény.

Éppen ezért a Netflix egy csupán 2,8 dolláros árat szabott a legújabb csomagjának, amely lehetővé teszi, hogy a felhasználók mobilon és tableten 480p felbontásban nézzenek filmeket és sorozatokat.

A Netflix innovációs igazgatója szerint ezzel lehetővé teszik, hogy még több ember élvezhesse a streaming platformot és azoknak kedvez az új csomag, akik inkább az okostelefonjukon nézik a tartalmakat. Jelenleg ez az előfizetés csak Indiában elérhető, de ha sikeres lesz, akkor nagy valószínűséggel más, szegényebb ázsiai országokba is elterjedhet.