Akár félmillió forintba is kerülhet egyetlen szoba bérlése San Franciscóban

Lombard Street, San Francisco
Vágólapra másolva!
San Francisco lakáspiacán szinte lehetetlen albérletet találni, amire megoldást kínálhat a Bungalow startup, ami a városi viktoriánus stílusú házakat alakítja át modern lakhellyé, hogy azokat szobánként akár 2 ezer dolláros havi díjért kiadja.
Vágólapra másolva!

A kaliforniai város komoly lakhatási gondokkal küzd: a már így is nagymértékben túlnépesedett San Franciscóba özönlenek a fiatal munkavállalók, akik a közeli Szilícium-völgyben dolgoznak, miközben egyre nagyobb a különbség a bérek között.

San Francisco Forrás: Shutterstock/ f11photo

Ráadásul a városban szigorú építkezési törvények és előírások vonatkoznak a fejlesztőkre, ráadásul magasak az építési költségek és késleltetett a finanszírozás is.

A Bungalow startup ezért San Franciscóban olyan használaton kívüli, minimum három szobás házakat keres, amit bérbe vehet, és ezeket modern bútorokkal felújítva kiadja a városba érkezőknek

havonta 1.500 és 1.800 dolláros (438 és 526 ezer forint) áron, ami mellé 150 dollár (43 ezer forint) havi előfizetési díjat is felszámolnak.

A havi díj tartalmazza az internet előfizetést, a közműveket, a havi egyszeri takarítást, valamint meghívót olyan különleges eseményekre, amelyeket a cég szervez.

És annak ellenére, hogy a díjak magasak, rendkívül sokan veszik igénybe a startup által nyújtott szobabérlési lehetőséget.

San Francisco Forrás: Shuterstock/ Maks Ershov

Chris Prinz Houstonból költözött San Franciscóba munkahelyváltás miatt, a városban pedig alig három hete volt albérletet találnia, amit a Bungalow segítségével sikeresen meg is oldott: egy öt hálószobás és két fürdőszobás viktoriánus stílusú házban, ahol a bútorozott szobáért havi 1750 dollárt (511 ezer forint) fizet.

– nyilatkozta Prinz a Business Insidernek, aki hozzátette, hogy a jelentkezését 24 órán belül elfogadta a cég, és a háttérellenőrzés és a szobatársi interjúk után pár nappal már be is költözhetett szobájába.

San Francisco Forrás: AFP/hemis.fr/VERDEIL Matthieu

A Bungalow nemrég tette elérhetővé tíz ingatlanát a leendő bérlők számára.

A cég már régóta szolgáltat olyan lakáshiánnyal küzdő városokban, mint Oakland, New York vagy Los Angeles.

– nyilatkozta a startup vezérigazgatója, Andrews Collins. A Lending Tree becslése szerint mintegy 100 ezer üres ingatlan található a városban.