A Google 15 ezer lakást épít a Szilícium-völgyben

népszerű márkák galéria, google
(FILES) In this file photo taken on November 4, 2016 a man rides a bike pass a Google sign and logo at the Googleplex in Menlo Park, California. - Google-parent Alphabet on October 31, 2018 confirmed that an executive accused of sexual harassment left the company without an exit package as tension over its handling of such matters heightened. Word that Rich DeVaul, a director at X lab devoted to "moonshots" such as internet service from balloons, was out came with reports that women employees were trying to organize a walk-out on Thursday to protest lenient handling of sexual misconduct in the workplace. (Photo by JOSH EDELSON / AFP)
Vágólapra másolva!
A Google összeáll az ingatlanbefektetésre és fejlesztésre szakosodott ausztrál Lendlease vállalattal, hogy egy 15 milliárdos nagyberuházás keretében lakásokat, irodákat és üzlethelyiségeket építsenek a San Francisco-i öbölben.
Vágólapra másolva!

A két cég a következő 10-15 évben fog együtt dolgozni azon, hogy a technológiai vállalat birtokában lévő földterületeket hasznosítsa San Joséban, a Sunnyvale-ben és Mountain View-ban.

A munka várhatóan 2021-ben kezdődik.

Illusztráció Forrás: AFP/Josh Edelson

A mostani bejelentéskor David Radcliffe, a Google ingatlan- és munkahelyi szolgáltatásokért felelős alelnöke kijelentette, hogy a Lendlease „kulcsszerepet fog játszani abban, hogy legalább 15 ezer új otthont építsünk".

A Lendlease részvényei 4,75 százalékkal emelkedtek a bejelentés után.

Júniusban az amerikai technológiai vállalat ígéretet tett arra, hogy segít megfizethető otthonok megteremtésében az öböl térségében. Éppen emiatt 750 millió dollárért vásároltak földterületeket, valamint 250 millió dollárt elkülönített, hogy abból ösztönözzön fejlesztőket megfizethető lakások építésére.

Illusztráció Forrás: AFP/Alain Jocard

A Szilícium-völgy – amely a világ legnagyobb technológiai vállalatainak ad otthont – évek óta küzd a lakásválsággal.

A technológiai nagyvállalatok miatt beáramló jól fizetett munkavállalók hatalmas ingatlanár-emelkedést eredményeztek a régióban, így az alacsony vagy középjövedelemmel rendelkezők számára ma már szinte megfizethetetlenek az ingatlanok.

Januárban a Microsoft tett ígéretet arra, hogy 500 millió dollárt fektet be a Seattle-i székhelyének közelében lévő ingatlanokba.

Ugyanebben a hónapban, Mark Zuckerberg, a Facebook vezérigazgatója jelezte, hogy a vállalat és a jótékonysági alapítványa, a Chan Zuckerberg, a helyi cégekkel és szervezetekkel karöltve mintegy 500 millió dollárt gyűjt a lakásválság leküzdésére.